ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Hava kirliliği ve un değirmenciliği semineri düzenlendi

Hava kirliliği ve un değirmenciliği semineri düzenlendi
YAYINLAMA: 03 Eylül 2024 / 10.41
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2024 / 10.41

Doç. Dr. Müezzinoğlu: “Gelecek için hava kirliliğini önlemeliyiz”

Gaziantep Ticaret Odası ve Sınai Eğitim Geliştirme Merkezi (SEGEM) «Hava Kirliliğinin Kontrolü ve Un, İrmik Değirmenciliği» konularının işlendiği seminerler düzenledi. 1-5 Nisan tarihleri arasında yapılacak seminerlerde her gün değişik konular işlenecek. Sabah Hava Kirliliği konusu, öğleden sonra un, irmik değirmenciliği anlatılacak, tartışılacak.

Doç. Dr. Aysen Müezzinoğlu, hava kirliliği ve çevre kirlenmesi konusunda «Hızlı sanayileşme ve nüfus artışı dolayısıyla ülkemizde hava kirliliği gün geçtikçe artmakta, bazı bölgelerde tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. Kirliliği önleme, kirletici kaynakları etkin kontrol etmek gerekmektedir» dedi.

Un ve irmik değirmenciliği konusunda da uzman Noyan Erik şu konulan işledi: «Un ve irmik sanayiinin genel görünümü, ülkemizde toplam buğday üretimi, öğütülen buğday miktarı, tesis sayısı ve kapasitesi, değirmenlerin sayısal durumları ve sınıflandırılması, diğer ülke değirmenciliği, buğdayın temizlenmesi, depolanması, un ve irmik diyaframlarının temel prensipleri.»

Seminerlerin amacı; Sanayide istihdam edilen yüksek öğrenim görmüş personelin bilgi ve becerilerini artırmak, kamu ve özel sektör sanayi kuruluşlarının problemlerinin çözümüne yönelik eğitim programlarını hazırlamak, Türkiye ile kalkınmakta olan diğer ülkeler arasında teknik işbirliği bağlarını kurmak ve geliştirmek olarak belirtiliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *