ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Her yağmur yağdığında kanalizasyon suları fışkırıyor

Her yağmur yağdığında kanalizasyon suları fışkırıyor
YAYINLAMA: 07 Şubat 2024 / 16.54
GÜNCELLEME: 07 Şubat 2024 / 16.54

Yıllardır el atılmayan kanalizasyon şebekesi artık görev yapamıyor. Kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi için 15 milyar lazım.

Cumhuriyet döneminden bu yana şehrimizde kanalizasyon şebekesine el atılmadı. Eskiden kalma dar kanalizasyon şebekeleri zaman zaman çöküyor, yeniden yapılan yamalar, onarımlar da etkili olmuyor.

Şehrimize bol yağmur düştüğü zaman, Şıhcan semtini seller basıyor, ana caddeler nehir halini alıyor. Trafik tıkanıyor. Yurttaşlar yolun karşısına geçmek için saatlerce bekliyor. Şehrin merkezindeki Suburcu semti de aynı şekilde. Kanalizasyonun dar ve eski olması yüzünden sular menfezlerden yeryüzüne fışkırıyor, yollar nehir gibi oluyor. Belediye işletmeleri önünden geçen kanalizasyon şebekesine ise, Alleben, Öğretmenevleri, Kavaklık semtlerinin pis suları geliyor. Özellikle kışın yağışlı havalarda kanalizasyon şebekesinin muhtelif yerlerinde meydana gelen patlamalarda sular 10-15 metre yüksekliğe kadar fışkırıyor. Geçen yıllarda işletmelerin önündeki kirli ve fıskiyesi çevreden geçenlerin ilgisini toplayarak saatlerce gözlemlerine neden oldu.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Belediye Başkanı Ömer Arpacıoğlu şunları söyledi: “Şehrin kanalizasyonu çok eski yıllardan kalma. Her gün gelişen ve büyüyen Gaziantep’in ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak. Kış aylarında sık sık şehrin çeşitli semtlerini kanalizasyon yetersizliği yüzünden pis sular basar. İtfaiye evlerin zemin katlarındaki pis suları çekmek zorunda kalır. Kanalizasyon suları bilindiği gibi pis ve mikropludur. Halkın sağlığıyla yakından ilgilidir. Şehir kanalizasyon şebekesinin mutlaka yenilenmesi lazımdır. Bunu yapmaya da Gaziantep Belediyesi’nin gücü yetmez. Devlet desteğine ihtiyacımız var. Kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi için 15 milyar liraya ihtiyaç vardır. Devlet kanalizasyonumuzun yenilenmesi için bize elini uzatmalıdır. Aksi takdirde sık sık kanalizasyonlarımızın tıkanması, patlaması ve çökmesi devam edecektir. Caddelerden mikroplu kanalizasyon sularının akmasına izin verilmemelidir”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *