ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlimizde 100 köyün hala içme suyu yok

İlimizde 100 köyün hala içme suyu yok
YAYINLAMA: 16 Eylül 2024 / 13.05
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2024 / 13.05

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı… Gaziantep’te okulsuz köy kalmadı

İl Koordinasyon kurulu ikinci dönem toplantısı Vali başkanlığında yapıldı. Toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları, bölge ve şube müdürleriyle Planlama Müsteşarlığından iki de uzman katıldı.

Vali, açış konuşmasında şunları söyledi: “ilimizde bugün ulaşılmayan köy kalmamış, eğitim, elektrifikasyon ve içme suyu hizmetlerinde önemli gelişmeler sağlanmıştır. 596 köyümüzden 495 ine elektrik verilmiştir.

Köylerimizden muhtarlık olanların tamamına okul yaptırılmıştır. Şimdi de mezralara okul yaptırılmaya çalışılıyor. Bu yıl 330 milyon lira ilkokul yapımına tahsis edilmiştir.

İlimizdeki köylerde içme suyu büyük bir problemdir. Hâlâ yüz köyümüz su sıkıntısı çekmektedir. Jeolojik yapı ve akarsuların bulunmaması nedeniyle barajlar yapılmadığı takdirde köylerin içme suyu problemleri çözülemez.”

İl Koordinasyon kurulu çalışmaları sırasında Devlet Planlama Dairesi başkanlığı uzmanları devamlı not alarak sorunları tespit etti. Sorunların Ankara’ da üst düzey yöneticilerine ulaştırılacağı öğrenildi.

Daha sonra yatırımcı bölge ve şube müdürlerinin yatırımlarla ilgili faaliyetleri teker teker ele alınarak incelendi. Yatırımlarda görülen gecikmeler belirlenerek giderilmesi yolları üzerinde duruldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *