ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlimizdeki tarihi yerlerin onarım ve restoresi için 6.5 milyar liralık ödenek ayrıldı

İlimizdeki tarihi yerlerin onarım ve restoresi için 6.5 milyar liralık ödenek ayrıldı
YAYINLAMA: 22 Eylül 2024 / 18.08
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2024 / 18.08

Şehrimizde kalenin restorasyonu, Şehit Kamil binasının müze haline getirilmesi ve müze binasının yarım kalan inşaatının tamamlanması çalışmaları olumlu karşılandı.

Uzun süredir gazeteniz SABAH tarafından ele alman ve ısrarla üzerine gidilen sorunlardan bir kısmı çözümlendi. Özellikle Gaziantep Kalesinin restorasyonu, Şehit Kamil binasının müze haline getirilmesi ve yıllardır öylece yarım bırakılan müze inşaatına yeniden başlanması şehirde memnuniyetle karşılandı.

Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız yetkililer ilimize ayrılan ödeneğin altı milyar lira olduğunu, bunun gerektiği takdirde 6.5 milyar liraya çıkabileceğini vurguladılar. Gaziantep Kalesinin restorasyonu için bu yıl 230 milyon lira harcanacak. Gelecek yıllarda da çalışmalar devam edecek, yeni ödenekler ayrılacak. Şehit Kamil eski ilkokul binasının restorasyonu müze haline getirilmesi için 800 milyon lira harcanacak. Birinci katta Antep Harbi Müzesi, teşhir salonları bulunacak. İkinci katta da Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışacak.

Bu arada Pişirici ve Yuşa Peygamber çevresi de düzenlenecek. Yıllar önce yeni bir müze binası yapılması için inşaatı başlayan ve öylece bekletilen inşaat derhal başlayacak. Yeni müze binası için de 80 milyon lira harcanacak. Bu suretle daracık bir binada sıkışan ve teşhir edilemeyen birçok tarihi eser sergilenme ortamı bulacak. İlimizdeki diğer tarihi yerlerin restorasyonu için de ayrılan ödenekler bu yıl sarf edilerek tarihi değerlerin ortaya çıkması sağlanacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *