ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlimizdeki yatırımlar yüzde 80 oranın da gerçekleşti

İlimizdeki yatırımlar yüzde 80 oranın da gerçekleşti
YAYINLAMA: 31 Ocak 2024 / 16.11
GÜNCELLEME: 31 Ocak 2024 / 17.00

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Elektrikli köy sayısı 462’ye ulaştı. Bu yıl 45 köye elektrik verildi.

İlk Koordinasyon Kurulu üçüncü dönem toplantısı dün saat 14 de il halk kütüphanesinde Vali başkanlığında yapıldı. Yapılan genel değerlendirmede ilimizdeki yatırımların yüzde 80 oranında gerçekleştiği belirlendi. Yıl sonuna kadar planlanan tüm yatırımlar zamanında gerçekleştirilecek.

Vali Abdulkadir Aksu yaptığı konuşmada köy yollarının yapım ve onarım çalışmalarının yüzde 66 oranında gerçekleştiğini, 97 kilometre köy yolunun tesviye edildiğini, 86 kilometrelik yolun onarımının yapıldığını, 143 kilometre kaplama yolun bitirildiğini, 8 kilometre köy yolunun asfaltlandığını ve 324 kilometre köy yolunun da malzemeli bakımının bitirildiğini söyledi.

Vali Aksu, bu yıl ilimizdeki 45 köyün elektriğe kavuştuğunu bu suretle 462 köyün elektrikten yararlandığını ifade ile elektrikli köy sayısının yüzde 79’a ulaştığını bildirdi. Okul yaptırma konusundaki çalışmaların yüzde 82 gerçekleştiğini, şimdiye kadar 104 köy dershanesi, 61 lojman ile şehir içindeki 16 dersliğin bitirildiğini, diğerlerinin de zamanında bitirilerek öğretime hazırlanacağını vurguladı. Tarım alanında yapılan devlet çalışmalarının da yüzde 81 oranında verimli olduğunu bildirdi.

Toplantıya Belediye Başkanı Ömer Arpacıoğlu, kaymakamlar, yatırımcı dairelerin bölge başkanları ve şube müdürleri de katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *