ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İlimize yeniden 70 bin ton kömür tahsis edildi

İlimize yeniden 70 bin ton kömür tahsis edildi
YAYINLAMA: 27 Mart 2024 / 19.03
GÜNCELLEME: 27 Mart 2024 / 19.03

Vali, kömür konusuyla belediye başkanının da yakından ilgilendiğini söyledi. Kömür satışlarının durmadığı, ancak kömürün şehrimize getirilmesinde güçlük çekirdeği ifade edildi.

Bir süre önce yaptığımız yayında yurttaşların belediyeden kömür alamadığını, bankaların da tevzi kömürü için yatırılmak istenen parayı kabul etmediklerini, kış ve soğukta yurttaşların perişan olacağını vurgulamıştık.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Vali Abdülkadir Aksu, kömür satışlarının durmadığını, sadece kömür getirilmekte güçlük çekirdeğini söyledi. Konya Ilgın kömürünü de yurttaşların beğenmediğini ifade ile şu açıklamayı yaptı: “İlgili bakanlıklarla görüşmemiz sonunda ilimize 70 bin ton kömür tahsisi yeniden yapıldı. Buna Zonguldak’tan getirilmekte olan 7 bin ton kaliteli kömürü de eklersek sıkışık durumumuz olmadığı ortaya çıkar. Dileyen vatandaşa istediği kadar kömür verebiliriz. Konuyla sayın belediye başkanımız da yakından ilgileniyor.”

İlimize tahsis edilen kömür miktarı ve illeri şöyle: Bolu, Göynük’ten 20 bin ton, Konya Ilgın’dan 25 bin ton, Bingöl Karlıova’dan 10 bin ton, Şırnak’tan 5 bin ton ve Silopi’den 5 bin ton. Silopi ocağı yağışlar dolayısıyla kapandığından getirilmesi mümkün olamıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *