ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İmar tıkanıklığının giderilmesi için bakanlıktan bir heyet geldi

İmar tıkanıklığının giderilmesi için bakanlıktan bir heyet geldi
YAYINLAMA: 29 Mayıs 2023 / 18.33
GÜNCELLEME: 29 Mayıs 2023 / 18.40
Gaziantep imar planının uygulanmasında meydana gelen tıkanıklıkların giderilmesi için Gaziantep Belediye Başkanlığı tarafından İmar ve İskan Bakanlığına teklifler götürüldü.

Belediyenin imar değişiklikleri ile ilgili tekliflerinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığının tespiti için İmar ve İskan Bakanlığından bir heyet bakanlık planlama ve imar genel müdür yardımcısı Erol Kösebalan başkanlığında şehrimize gelerek incelemeler yaptı. İncelemelerde 3. Bölge baş uzmanı Melih Gülay, yardımcısı Mehmet Yavuz, İller Bankası genel müdürlüğü yetkililerinden Orhan Tunçalp, Ergün Subaşı, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ve belediye uzmanları da bulundu.

Şehrimizde incelemelerini tamamlayan İmar ve İskan Bakanlığı heyeti Ankara’ya dönüşlerinde tespitlerini bir rapor halinde hazırlayarak gerekli imar tıkanıklığının giderilmesi için Gaziantep belediyesine bilgi verecekler.

Vali Abdulkadir Aksu konuyla ilgili olarak: “İmar planlarında yapılacak düzeltmeler için İmar ve İskan Bakanlığı durumu yerinde tespit ettirerek ondan sonra karar veriyor ve uygulamaya geçiliyor. Ankara’da oturarak bu tür değişiklikler ve düzeltmeler bundan sonra yapılmayacak” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *