ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İndirimli satışlar yüzde 5-20 ucuzluk getirdi

İndirimli satışlar yüzde 5-20 ucuzluk getirdi
YAYINLAMA: 26 Haziran 2024 / 10.18
GÜNCELLEME: 26 Haziran 2024 / 10.18

50 mağazanın indirimli satış yapmasına karşılık, bazı mağazacılar da “İndirimli satışın laftan ibaret olduğunu” iddia ettiler. Defolu malların Tenzilatlı satışla kamufle edilerek piyasaya sürüldüğünü söyleyenler de var.

1 Şubat tarihinden itibaren pek çok mağazada indirimli satışlar başladı. 50 kadar mağazanın uyguladığı indirimli satışların ilk günleri olmasına rağmen, fazla ilgi görmediği belirtiliyor. Birkaç mağaza çok kalabalık olmasına rağmen, satıcılar, satışların iyi olmadığını söylüyorlar. “Gezen çok, ancak alan az” diyorlar.

İndirimli satışlarda bazı malların fiyatları şöyle oldu. 5 bin liraya satılan bayan bluzları 3 bin 600 lira, 7 bin liradan satılan bayan elbiseleri 5 bin 600 liraya satılmaya başladı. Gene kadın paltosu, kabanı, gömleği 2-3 bin lira daha düşük fiyatla satılıyor. 4 bin 500 lira olan kadın gömleği 2 bin liraya, 20 bin liralık kadın paltolarının fiyatı 10 bin ve 18 bin lira arasında oldu. 17 bin 500 liralık kabanlar ise 13 bin liraya kadar düştü. Ayakkabılara cins ve markalarına göre değişik indirim uygulanıyor. 8-9 bin liralık ayakkabılar 1-2 bin lira daha aşağıdan satılıyor. Ayrıca 2 bin 500 liraya ayakkabılar bulunuyor. Erkekler için de aynı şekilde indirim uygulanıyor. 20 bin liralık takımlar 15 bin liraya, 4 bin liralık gömlekler 2 bin 500 liraya, ayakkabılar ise 3 bin 500 lira ya satılıyor.

Bunlara rağmen indirimlerden memnun olmayanlar da var. Bazı mağaza sahipleri indi rim yapanları kötü mal satmakla suçluyorlar. Kötü malların indirimli satışlarda piyasaya sürüldüğünü iddia ediyorlar ve ekliyorlar: “Bu vatandaşı kandırmaktır. 4 bin liraya alman mal, 4 binden aşağıya satılır mı? Daha ucuz satmak imkanı varsa önce neden fahiş fiyatla satıyorlar? Vatandaşa yazık değil mi? Defolu, kötü malları ucuzluk diye kimseye satmaya çalışmasınlar” diyorlar. Bazı müşterilerde “Ucuzluk, hatırlı müşterilere bir hafta önceden başlatılmış. İyi mallar böylece satılmış. Bize kötü mallar kalmış, biz alacak şey bulamıyoruz” diyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *