Bilindiği gibi ilçe belediye başkanları sıkıyönetim komutanlıkları tarafından tayin ediliyor. Göreve getirilecek olanlar hakkında da valilere bilgi veriliyor. İslahiye Belediye Başkanı halka kötü davrandığından şikayet üzerine değiştirildi, yerine yenisi atandı.
Edinilen bilgilere göre İslahiye Belediye Başkanı olarak görev yapmakta olan Ökkeş Özer halka kötü davrandığından şikayetlere neden oldu. Sıkıyönetim Komutanlığı elemanlarınca yapılan incelemede şikayetlerin haklı olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine İslahiye Belediye Başkanı Ökkeş Özer görevinden alındı. Yerine Belediye Başkanı olarak Gaziantep Park ve Bahçeler Müdürü Ali İhsan Sofuoğlu tayin edildi.
Park ve Bahçeler Müdürü Ali İhsan Sofuoğlu İslahiye Belediye Başkanlığını vekaleten yürütüyor. Asıl kadrosu Gaziantep Park ve Bahçeler Müdürlüğünde muhafaza ediliyor. Seçimler yapıldıktan sonra Sofuoğlu eski görevine dönecek.