ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kış geldi ama belediye kömür almak için yeni belge vermiyor

Kış geldi ama belediye kömür almak için yeni belge vermiyor
YAYINLAMA: 25 Mart 2024 / 16.04
GÜNCELLEME: 25 Mart 2024 / 16.04

Kömür için para yatırmak isteyen halkın parasını bankalar kabul etmiyor. Tutuşturucu olarak verilen odunun tonu 20 bin 70 lira.

Bir süre önce yaptığımız yayında şehrimizde kömür almak için 2 bin kişinin sırada beklediğini, kışta ve soğukta ailelerin perişan olmaması için dağıtımın süratlendirilmesi gerektiğini bildirmiştik.

Konuyla ilgili olarak yaptığımız araştırmada son bir aylık süre içinde sırada bekleyen 2 bin ailenin kömürünün tamamen verildiği ve kuyruğun kalmadığını tespit ettik. Sadece yeniden kömür almak isteyenlere belge verilmiyor, bankalar tevzi kömürü için para kabul etmiyor. Yurttaşlar sırada kimse kalmadığı halde kömür dağıtımına niçin devam edilmediğini soruyor. Belediye Başkanı Ömer Arpacıoğlu’nun soruna eğilerek görevlilere emir vermesi isteniyor.

Kömür dağıtım merkezinde halen 300 ton Zonguldak kömürü stokta bulunuyor. Resmi kuruluşlara ve kaloriferle Konya Ilgın’dan getirilen kömür veriliyor. Kömürün tonu eski fiyattan 21 bin liradan satılıyor ve her aileye bir ton veriliyor. Tevzi merkezinde halen 1506 ton odun stoku bulunuyor. Her aileye tutuşturucu olarak yarım ton odun veriliyor. Odunun tonu 20 bin 70 liradan satılıyor.

Kömür ve odununu zamanında alamayan yurttaşların kışın perişan olmamaları için belediyenin kömür dağıtımına yeniden başlaması ve sürat kazandırması isteniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *