ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kızılay, Gaziantep Atatürk Kan Merkezi’ne vadettiğini yapmadı

Kızılay, Gaziantep Atatürk Kan Merkezi’ne vadettiğini yapmadı
YAYINLAMA: 27 Şubat 2024 / 17.38
GÜNCELLEME: 27 Şubat 2024 / 17.38

100. Yıl Atatürk Kan Merkezi Dernek Başkanı bir açıklama yaptı:

Kızılay, Gaziantep Atatürk Kan Merkezi’ne vadettiğini yapmadı

Şehrimizdeki kan merkezi olumlu çalışmaları ile Türkiye’de birinci duruma geçti

100. Yıl Atatürk Kan Merkezi’nin geliştirilmesi ve daha verimli hale getirilmesi konusunda gazetemizde yayınlanan haber üzerine Atatürk Kan Merkezi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından bir açıklama yapıldı. Dernek Başkanı Diş Tabibi İhsan Karslıgil tarafından yapılan yazılı açıklamada: “Muhtaç kişilere kan temini için 5.5 ayda hemşerilerimizin değerli bağışları ile faaliyete geçirilen kan merkezimiz, açılışından beri Kızılay derneğinin işletmesi altında bulunmaktadır. Derneğimiz, kan merkezine, Kızılay’ca karşılanamayan maddi katkılarda bulunarak, kan bağışına arttıracak propaganda faaliyetlerini sürdürerek ve çeşitli kuruluşlar nezdinde kan bağışı kampanyalarını sağlamak suretiyle fahri çalışmalarına devam etmektedir” denildikten sonra kan merkezinin daha iyi gelişmesi konusunda derneğinin girişimleri ve kan merkezinin çalışması hakkında bilgiler verilerek şöyle devam ediliyor: “Derneğimiz, daha bina yapılırken gelecekte burada bir kan ürünleri merkezinin veya bir ilk yardım merkezinin kurulabileceğini de düşünerek yapısını ona göre düzenlemiştir. Ancak geçmiş dönemdeki sağlık bakanları ve Kızılay genel Başkanlığı nezdindeki teşebbüslerimizde kan merkezinin geliştirilmesi ve en verimli hale getirilmesi konusunda yaptığımız görüşmelerimizde çok olumlu cevap ve vaatler alınmış olmasına rağmen bu tarihe kadar bunlar gerçekleşmemiştir.”

“Kızılay gibi insanlığa hizmet için çırpınan ve çok yoğun hizmetleri veren bu kuruluşa kan bağışı hizmetlerinde yardımcı olmaktan başka bir gayesi olmayan derneğimizin gayretleri ile kan merkezimiz Türkiye’deki kan merkezleri arasında birinci durumdadır.”

“Türkiye genelinde sivil kesimin askeri kuruluşlara göre kan bağışı 1983 yılında yüzde 10 olup, 1984 yılı içinde yüzde 25 olarak hedeflenmiştir. Böyle olduğu halde derneğimizin çalışmaları ile bu oran 1983 yılında yüzde 60 oranında gerçekleştirilerek 7 bin şişe kan sağlanmıştır. 1984 Yılı içinde 10 bin şişe kanın sağlanacağı tahmin edilmektedir.”

Öte yandan kan merkezinin geliştirilmesi konusunda dernekle Kızılay Genel Merkezi arasında görüşmelerin sürdürüldüğü bildiriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *