ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Köylümüz kadirşinastır; yapılan hizmeti unutmaz”

“Köylümüz kadirşinastır; yapılan hizmeti unutmaz”
YAYINLAMA: 09 Ocak 2025 / 09.54
GÜNCELLEME: 09 Ocak 2025 / 09.54

168 köye tankerle su veriliyor

Vali Abdülkadir Aksu pazar günü Köy Hizmetleri Müdürlüğünün yol çalışmalarını denetledi. Kontrole Oğuzeli Kaymakamı Nejdet Özüroğlu, Köy Hizmetleri İl Müdürü Şükrü Öner, İdari ve Mali İşler Müdürü Metin Gün ve basın mensupları katıldı.

Karpuzatan Alabalık üretme şirketi kuruldu

Vali Aksu’nun ilk ziyareti Karpuzatan Ala balık Üretme ve Gazino İşletmesi oldu. Bu işletmede alabalık üretilecek 8 havuz, birinci sınıf bir gazino ve bahçesi yapılacak. Tesis 200 milyona mal olacak. Şirkete toprak sahibi köylüler ve Özel İdare ortak. Özel İdarenin payı yüzde 70 olacak şirket kuruldu.

Sonra Oğuzeli'ni Karkamış'a bağlayan yolun temel tabakasının yapımı denetlendi. Malzeme ocaklarına bakan Aksu şantiyeyi ziyaret etti. Öğle yemeğinden sonra Köy Hizmetleri İl Müdürü Şükrü Öner: «Sayın valimizin bizi ziyaret etmesi her zaman yanımızda olacağının kanıtıdır. Amacımız bu yolu bir an önce köylünün hizmetine sokmaktır» dedi. Oğuzeli Kaymakamı Nejdet Özüroğlu ise: «Gördüğünüz gibi yol kenarları fıstıklık ve bağlarla kaplı, yollarımızda tozlu. Toz bu iki ürünün düşmanıdır. Bu yol asfaltlanırsa ürünler tozdan kurtulmuş olur» dedi.

Vali Abdülkadir Aksu şantiye çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada: «Çalışmalarınızı yerinde görmek istiyordum. Tüm arkadaşların üzerine düşen görevi yapmaları memnuniyet vericidir. Köylüye hizmet kutsal bir görevdir. Köylümüz kadirşinastır. Yapılan en ufak hizmeti unutmaz. Nesilden nesile devam eder. Bizim en büyük sorunumuz içme suyudur. 168 yerleşme ünitesine tankerle su veriyoruz. Bu sorun küçük projelerle çözülmez. Fırat nehrinden alınacak su ile ancak halledilir. Bunun üzerinde ısrarla durmak gerekir.” dedi.

Oğuzeli'ni Karkamış'a bağlayacak yolun 20 kilometresi 211 milyon liraya mal olacak.

Vali Abdülkadir Aksu daha sonra Burç nahiyesinde yapılan gölet çalışmalarını yerinde inceledi. Yapılan gölet üç köyün arazisini sulayacak. Ayrıca gölette aynalı sazanda yetiştirilecek.

Yapımına 1982 yılında başlanan gölet 1986 yılında hizmete girecek. 18 metre derinliğindeki gölette 5 milyon ton su birikecek. 400 çiftçi ailesi topraklarını sulama olanağı bulacak. 400 milyon liraya mal olacağı hesaplanan göletin maliyetinin artacağı söylendi. Ayrıca göletin suyunu taşıyacak 12 temel kanalın 80 milyon liraya mal olacağı da ifade edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *