ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Küçük ihracatçılara daha çok teşvik verilmesi istendi

Küçük ihracatçılara daha çok teşvik verilmesi istendi
YAYINLAMA: 15 Şubat 2024 / 18.28
GÜNCELLEME: 15 Şubat 2024 / 18.35

Sanayi ve Ticaret Bakanı sanayici ve tüccarlarla görüştü

Pazartesi günü şehrimize gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı, sanayici ve ticaret sahipleri ile görüştü. Gaziantep'in Türkiye ekonomisindeki yeri ve Gazianteplilerin sorunları anlatıldı. Özellikle şu konular üzerinde duruldu. İhracatta önemli bir yer tutan Gaziantep ilinde küçük ve orta boydaki ihracatçılarla ilgilenilmediği, bu kesime kolaylık sağlanması gerektiği görüşüldü. İhracatta yüzde 70 paya sahip olan orta boy ihracatçılara oranla yüzde 30 paya sahip olan büyük ihracatçılara çok kolaylık gösterildiği anlatıldı.

Ayrıca yatırım yapanlara teşvik verilirken kendi kaynaklarını kullananlara daha çok özendirici primler verilmesi gerektiği anlatıldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral, “Bu konu üzerinde durduklarını, programlarına aldıklarını, kendi imkanlarıyla yatırım yapanlara daha çok prim vermenin yararlı olacağına inandıklarını” söyledi.

Ertesi gün belediyeyi ziyaret eden Bakan bir gazetecinin “Gaziantep’e bugüne kadar devlet yatırımı yapılmadığı bundan sonra devlet yatırımı için ne düşündükleri” sorulduğunda “OSİ’nin (Avrupa çalışma teşkilatı) programında olan 4 ülkeden biri olduğumuzu, önümüzdeki ay Gaziantep’te kaybedilen iş gücünü tespit etmek için çalışmalara başlanacağını, şimdilik yarım kalan yatırımları tamamlamaya çalışacaklarını” söyledi.

Gaziantep'in deri fabrikası kurulması için büyük bir potansiyeli olduğunu, devletimizin yardım yapıp yapamayacağı sorulduğunda Bakan Aral, “Gaziantepliler böyle fabrikaları bizim yardımımız olmadan da kurar“ dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *