ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Kültürlü anneler, kültürlü nesiller yetiştirir”

“Kültürlü anneler, kültürlü nesiller yetiştirir”
YAYINLAMA: 22 Eylül 2024 / 18.07
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2024 / 18.07

Kız öğrenci yurdunun temeli atıldı

Anneler Derneği tarafından yaptırılacak olan kız öğrenci yurdunun temeli içişleri Bakanı Yıldırım Akbulut tarafından törenle atıldı.

Binevler'de yaptırılacak olan yurdun temel atma töreninde bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Akbulut yurdun yapımını sağlayan Anneler Demeği üyelerine teşekkür etti. Akbulut, başlatılmış olan okuma yazma seferberliğine Anneler Derneği tarafından yaptırılan yurtla bir katkı sağlandığını belirtti ve kültürlü annelerin daha sağlıklı nesiller yetiştirdiğini söyledi.

Vali Aksu, Belediye Başkanı Arpacıoğlu ve Anneler Demeği Başkanı Süheyla Tahaoğlu da temel atma töreninde birer konuşma yaptılar.

Yapılan konuşmaları takiben öğrencilerin folklor gösterileri izlendi ve kurban kesilerek İçişleri Bakanı Akbulut tarafından kız yurdunun temeline ilk harç kondu. Temelin atılmasıyla birlikte yurt yapımı için ilk bağışlar yapıldı. İşadamı Mehmet Özüzümcü ve eşi yurt yapımı için birer milyon lira bağışta bulundular. İçişleri Bakanı Akbulut yurt yapımı için 50 bin lira bağışta bulunurken, ODTÜ kız öğrencileri de kendi aralarında topladıkları yüz bin lirayı İçişleri Bakanı Akbulut'a sundular. Ayrıca bir vatandaş tarafından da 5 bin lira bağışlandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *