ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

KÜSGET’e gidiş geliş kolaylaştırılmalı

KÜSGET’e gidiş geliş kolaylaştırılmalı
YAYINLAMA: 11 Şubat 2024 / 14.27
GÜNCELLEME: 11 Şubat 2024 / 14.27

Otobüs seferlerinin sıklaştırılması ve dolmuşlara müsaade edilmesi isteniyor

KÜSGET’in çeşitli sorunlarından biri de ulaşım konusu. Hem de önemli olanlarından…

Ulaşım iyi bir düzeyde bulunmadığı için KÜSGET’teki iş yerleri sahipleri yani oradaki esnaf ve sanatkarlar bundan zarar görüyorlar. Örneğin otomobilini tamir ettiren bir kişi KÜSGET’te bulamadığı bir yedek parçayı şehirden arayıp getirecek. KÜSGET'de şimdilik taksi durağı, taksi yok. Olsa bile şehre gidiş geliş 1500 lira. Beklerse parçayı da aramak isterse otomobil sahibine bin liralık bir yedek parça 4 bin liraya mal olacak.

Otobüsle gidip gelmek isterse pek çok zaman kaybedecek. Çünkü belediye otobüsleri her 15 dakikada bir gelip gidiyor. Durağa geldiğinde kalkış saatine rastlamazsa yarım saat beklemek var. Bu durumda KÜSGET’e otobüsle gidip gelmek de zaman kaybından hem müşteriye hem de tamirciye zarar veriyor.

Dolmuş zaten yok. Bu konudaki başvurulardan bir sonuç alınamamış. Belediye dolmuşlara ne bir güzergah tayin etmiş ne de çalışmana izni vermiş. Çünkü belediye KÜSGET’e çok sık otobüs çalıştıracağını bildirerek dolmuşların çalışmasına gerek görmemiş.

Öğrendiğimize göre dolmuşçular belediyeye müracaat edip KÜSGET’e çalışmak istemişler. Durumun incelenmesi için bir alt komisyon kurulmuş. Belediye Otobüs İşletmesi Müdürü, trafikten bir kişi, şoförler derneği başkanından oluşan komisyonda dolmuşçuların istekleri görüşülmüş. Otobüs işletmesi müdürü, belediye adına KÜSGET’e her 7.5 dakikada bir otobüs göndermeyi taahhüt etmiş. Bu taahhüt üzerine komisyon dolmuşçuların başvurularını reddetmiş. Şimdi ise KÜSGET’e her 15 dakikada bir otobüs kalkıyor. Taksiler KÜSGET’e 750 liraya gidiyor. Dolmuş yok.

KÜSGET’teki İş yeri sahipleri de müşteriler de zarar içinde ve perişan.

Müşteri zor durumda kalmazsa KÜSGET’e gitmiyor. KÜSGET esnafı da müşteri bekleyip duruyor.

KÜSGET esnafı kadar canı yanmayan ilgililer de soruna eğilmiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *