ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

KÜSGET’tekiler yiyeceklerden şikayetçi

KÜSGET’tekiler yiyeceklerden şikayetçi
YAYINLAMA: 22 Şubat 2024 / 15.35
GÜNCELLEME: 22 Şubat 2024 / 15.35

Lokantaların iyi kontrol edilmediğinden, yiyeceklerin çok pahalı ve temiz olmadığı iddia ediliyor

KÜSGET’te iş yeri sahipleri, burada bulunan lokantaların ve yiyecek satılan yerlerin iyi kontrol edemediklerinden yakınıyorlar.

Alınan bilgilere göre buradaki birkaç lokanta hem pis, hem de çok pahalı.

Bir iş yeri sahibi: “Lokantalarla yiyecek satılan yerler iyi kontrol edilmiyor. Bu yüzden yiyecekler hem çok pahalı, hem de buraları çok pis. Belediye zabıta memurları ara sıra geliyorlar. Bazılarının zabıt tuttukları da oluyor. Ancak kontrol sıkı ve devamlı olmadığından bunlar yine bildiklerini okuyup pahalı yiyecek satmaktan geri kalmıyorlar. Temizlik işlerinde de bir değişiklik görülmüyor. Buradaki fiyatlar şehirdeki birinci sınıf ya da turistik tarife uygulayan lokantaların fiyatlarıyla aynı” dedi.

Fiyatlardan canı yanan bazı iş yerleri mutfak malzemesi alarak kendi iş yerlerinde yemek pişiriyorlar. Bu da bu iş yerlerinin zaman ve iş kaybına sebep oluyor.

Bir iş yeri sahibi de şöyle konuştu: “Daha önce burada seyyar yiyecek satanlar vardı. Belediye zabıtası bunlar temiz değil diye seyyar satıcıları KÜSGET’ten çıkarttı. Gelsinler de temiz bildikleri lokantaları görsünler. Lokantalar seyyar satıcılardan daha pis.”

KÜSGET esnafı yiyecek satılan yerlerle lokantaların daha etkin bir biçimde denetlenmesini, pahalılığın ve pisliğin önüne geçilmesini bekliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *