ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Liselilerin resim sergisi ilgi uyandırdı

Liselilerin resim sergisi ilgi uyandırdı
YAYINLAMA: 23 Ekim 2024 / 12.17
GÜNCELLEME: 23 Ekim 2024 / 12.17

Sergide çalışmalar hakkında bilgi verecek bir kimsenin bulunmaması, serginin tek eksik yanı olarak nitelendi.

Gaziantep Lisesi öğrencilerinin İI Halk Kütüphanesi sergi salonunda açtıkları resim sergisi ilgiyle izleniyor. Yağlı boya, sulu boya, pastel ve karakalem çalışmaları oldukça değişik kompozisyonlar içeriyor. Lise çağındaki öğrencileri resim kabiliyetlerinin bu derece su yüzüne çıkmasında katkıları bulunan resim öğretmenlerini kutlamak gerekir.

Yetenekler ve resme merakı olan öğrenciler açısından dileriz bu bir başlangıç olsun. Böyle sergilerin vatandaşlar tarafından gezilmesi de kuşkusuz genç yeteneklerimizi daha da teşvik edecektir.

Ancak sergide gördüğümüz bazı eksiklikleri de belirtmeden geçemeyeceğiz. Sergiyi izlemek isteyenlere, çalışmalar hakkında bilgi verip yol gösterecek ne bir öğretmen, ne de öğrencileri sergi salonun da göremedik.

Yine böyle sergilerde, sergiyi gezenlerin sergi hakkındaki düşüncelerini yazabilecekleri bir defter konulmasının yararlı olacağı kanısındayız. Çünkü, hem sergiyi gezenler sergi hakkındaki düşüncelerine değer verildiğini bilecek hem de öğrenciler çalışmalarına olan ilgiyi görerek, bundan sonra ki çalışmalarında eleştirileri göz önüne alabileceklerdir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *