ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Maaş indirimi günün en çok konuşulan konusu oldu

Maaş indirimi günün en çok konuşulan konusu oldu
YAYINLAMA: 11 Mart 2024 / 15.39
GÜNCELLEME: 11 Mart 2024 / 15.39

Belediye Başkanı’nın maaşının düşürülmesini isteyenlerin parti disiplin kuruluna verilip verilemeyeceği araştırılıyor.

Metin Özkarslı: “Ben de başkanın maaşının düşürülmesi taraftarıyım, o gün mecliste bulunsaydım önerge lehinde oy kullanırdım”

Abdullah Özer

Belediye Başkanı maaşının indirilmesi konusu ilginç bir olay olarak her tarafta konuşuluyor.

Partili partisiz vatandaşlar belediye başkanının bundan sonraki tutumunun ne olacağını merak edip çeşitli görüşler ortaya atıyorlar.

ANAP’ta ise durum daha hareketli. İstifa edenlerle maaşın indirilmesinde rol oynayan meclis üyelerinin durumlarını görüşüp eleştiriyorlar.

Partide il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile yapılan birleşik toplantıda, bu üyelerin parti disiplin kuruluna verilip verilemeyeceğinin görüşüldüğü öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre toplantı sonunda belli bir görüş ve sonuca varılamadı. Genel kanaat bu üyelerin disiplin kuruluna verilemeyeceği noktasında toplandı. Ancak özel yerlerde yapılan görüşmelerde de konu üzerinde önemle durulduğu ve görüşmelerin devam ettiği bildiriliyor. İstifacılarla bunların karşısında olanlar birbirlerini çeşitli biçimde suçluyorlar. Örneğin istifacıların davranışı yerenler, bunlardan bazılarının gerçeği görüp bu gruptan ayrıldıklarını söyleyerek Metin Özkarslı, Hakkı Tataroğlu ve Asım Özsöyler’in adlarını veriyorlar.

Görüştüğümüz Hakkı Tataroğlu ile Asım Özsöyler şöyle konuştular: “İyice gözden geçirildiğinde istifaların gerekçesi belediye hizmetlerinin halkımıza en iyi biçimde yansıtılmasına, halkımızın belediye hizmetlerinden adaletli ve onun yararını sağlayacak ölçüde bir uygulama içinde olması amacına yöneliktir. Bu düşünceden başka bir düşüncemiz yoktur. Böyle olduğuna göre mesele bir 7’ler 10’lar grubu veya hizip meselesi değildir. Samimi tutum ve düşüncemiz, belediyede de parti içinde de güzel tutum ve düşüncelerin sürdürülüp uygulama safhasına sokulmalıdır. Bizler bu düşünceden hareket etmiş bulunuyoruz. Tutumumuz da buna göre olmuştur. Bu tutum ve düşüncemizi tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza da yerleştirmek azmindeyiz. Yani 7’leri 10’ları 20’ye çıkartmak istiyoruz. İnşallah başarırız da…”

Metin Özkarslı’da: “Başkanın maaşının indirilmesine dair verilen önerge esnasında ben mecliste değildim. Orada olsaydım önerge lehine oy verirdim. Önergeyi veren arkadaşlarla beraberim. Onlardan ayrılmış bir durumum yoktur. Arkadaşlarımız düşünce ve tutumlarının yanındayım. Çünkü amaç gazi şehrimizin halkına daha iyi hizmet verilmesine yöneliktir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *