ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Merhamet istismarcıları halkı rahat bırakmıyor

Merhamet istismarcıları halkı rahat bırakmıyor
YAYINLAMA: 24 Haziran 2024 / 15.47
GÜNCELLEME: 24 Haziran 2024 / 15.47

Genç genç kızlar dilenirken, bilhassa hanımları zorluyor. Bir hanımın “Neden çalışmıyorsunuz?” sorusuna dilenci şöyle cevap verdi: “Çalışıp ne yapacağım, bunun kazancı daha çok...”

Son günlerde sırtlarında çocuk bulunan kadın dilenciler arttı. Çoğunlukla Suburcu ile Karagöz caddesi ve Gaziler caddesinde görülen çocuklu kadın dilenciler vatandaşları rahatsız ediyorlar. Kadın dilenciler sırtlarına bağladıkları çocuklarını göstererek merhamet yapıyorlar. Simsarlığı özellikle hanımların duygularını istismar ederek para topluyorlar. Kadınlara sakırga gibi yapışan kadın dilenciler para almadan onları bırakmıyor, beş on liralık demir paralan da beğenmiyorlar. Kadın dilencilerin tamamını diğer illerden gelenler teşkil ediyor. Kıyafetlerinden ve şivelerinden bu durum açıkça belli oluyor. Kadın dilencilerle konuşan muhabirlerimiz kendilerini memleketlerine göndermek için Belediyenin yardımcı olacağını söylediklerinde Gaziantep’ten ayrılmak istemediklerini söylediler. Muhabirlerimiz niçin çalışmadıklarını, çalışarak karınlarını doyurabileceklerini söyle dikleri genç ve güzel dilenciler şöyle cevap verdi: “Çalışıp da ne yapacağım? Bunun parası daha çok.” dediler.

Belediye zabıtası memurlarının ana caddelerde gezerek halkı devamlı rahatsız eden kadın dilencileri toplayarak memleketlerine göndermeleri isteniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *