ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Mukavele derhal feshedilmeli…

Mukavele derhal feshedilmeli…
YAYINLAMA: 08 Şubat 2024 / 15.03
GÜNCELLEME: 08 Şubat 2024 / 15.05

Amaç dışı kiraya verildiği için

Mukavele derhal feshedilmeli…

Üniversiteli gençlerimiz İstanbul'da perişanlık çekiyor. Gaziantepli öğrenciler İstanbul’da yatacak yer ararken yurt binasının kiraya verilmesi infial uyandırdı.

Belediye meclisi toplantısında gündeme önemli bir sorun getirildi. Cabbar Çeliktürk tarafından gündeme getirilen konu İstanbul’daki Gaziantep yükseköğrenim yurdu.

Yaptığımız araştırmaya göre 1983 yılında zamanın Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ tarafından İstanbul’daki Gaziantep yüksek öğrenim öğrenci yurdu ihaleye çıkarıldı. Vatan caddesindeki 7 katlı yurt binası ihale yoluyla özel bir hastaneye aylık 270 bin liraya kiraya 5 yıl süreyle verildi.

Gaziantep öğrenci yurdunun 270 bin kiraya verilmesi sakıncalı bulunuyor. Şehrinizde 2 katlı bir otelin aylık kirasının 400 bin liradan aşağı olmadığı söyleniyor. Asıl sorunun da İstanbul’da okuyan çocuklarımız sokaklarda kalması ve perişan oldukları ifade ediliyor.

Görüştüğümüz hukukçular İstanbul’da yaptırılan öğrenci yurdunun yerinin İstanbul Belediyesi tarafından Gaziantep öğrenci yurdu yapılması koşuluyla verildiğini, amacı dışında kullanılamayacağını ifade ettiler. Bu sebeple icar mukavelesinin iptalinin kolay olacağı ve çocuklarımızın yurtlarına kavuşabileceği bildirildi.

Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası ile Gaziantep belediyesi tarafından İstanbul’da yaptırılan öğrenci yurdunun amacına uygun kullanılmasının sağlanması için tüm yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.

İstanbul'da çocukları okuyan velilerin de harekete geçerek ilgilileri uyarması ve Gaziantep öğrenci yurdunun yüksek öğrenim gören gençlerimize tahsisinin sağlanması bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *