ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

OECD heyeti şehrimizde incelemelere başladı

OECD heyeti şehrimizde incelemelere başladı
YAYINLAMA: 04 Nisan 2024 / 14.08
GÜNCELLEME: 04 Nisan 2024 / 14.08

OECD heyeti soruyor: “İşsizlik konusunda ne gibi önlemler alıyorsunuz? Yatırımların ne kadarı iş yaratmaya dönük?

Avrupa İktisadi İşbirliği ve Geliştirme Teşkilatı üyelerinden oluşan bir ekip önceki gün şehrimize gelerek incelemelere başladı.

2-6 Aralık tarihleri arasında şehrimizde araştırma yapacak olan heyet, KÜSGET yöneticilerinin konuğu olarak ilimizde bulunuyor.

İsveç, Portekiz ve İngiliz üyelerden oluşan ekip, KÜSGET, vilayet ve belediyeyi ziyaret etti. İstihdam alanlarının artırılması konusunda araştırma yapan uzmanlar yetkililerden yatırımlar hakkında bilgi aldı.

İşsizlik ve işsiz gençler için il yöneticilerinin ne gibi önlemler aldığı en çok sorulan soru oldu. Vilayeti ziyaretleri sırasında yetkililer tarafından heyete valiliğin genel koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi verildi. Gençlere iş yaratma imkanı veren halk eğitimi çalışmaları örnek gösterildi.

Heyetin valiliğin iş yaratma ve yatırımlar için kadar para ayırdığı sorusuna da; özel idarenin 450 milyon liralık bütçesinde, yüzde 70 yatırımlara pay ayrıldığı anlatıldı. Yatırımlar içinde köy yolları ve eğitime ağırlık verildiği belirtildi. Dolayısıyla bu yatırımlar gerçekleştirilirken mevsimlik işçi alındığı dile getirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *