ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Öğretmenevleri Günaydın sokaktaki kömürle çalışan üç apartman mahalleyi is ve dumana boğuyor

Öğretmenevleri Günaydın sokaktaki kömürle çalışan üç apartman mahalleyi is ve dumana boğuyor
YAYINLAMA: 31 Mart 2023 / 18.59
GÜNCELLEME: 31 Mart 2023 / 18.59
Sokaktan geçenler güçlükle teneffüs ediyor, evlerde perdeler simsiyah, yıkanan çamaşırlar kullanmadan kirleniyor

Öğretmenevleri Günaydın sokakta oturan vatandaşların şikayetlerinden edindiğimiz bilgilere göre, bu sokaktaki kömürle çalışan üç apartmanın kaloriferleri mahalleyi ise ve dumana boğuyor.

Kaloriferlerin yakıldığı saatlerde sokakta teneffüs etmenin mümkün olmadığını bildiren mahalle sakinleri, kurutmak için asılan çamaşırların is lekeleriyle simsiyah olduğunu, odalara dolan islerle perdelerinde simsiyah hale geldiğini ifade ediyorlar.

Şehirde hava kirliliğine neden olan kömürlü kaloriferlerin çevreye zarar vermesini önlemek için bacalarına filtre taktırılması ve ehliyetli kaloriferciler tarafından yakılmasının sağlanması gerektiği bildiriliyor.

Soruna belediye yetkililerinin eğilerek çözüm getirmesi, mahalle halkının kirli ve zehirli havadan kurtarılması, çamaşırların kirletilmesinin önlenmesi isteniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *