ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Okul yaptıranlara iltifat edildi

Okul yaptıranlara iltifat edildi
YAYINLAMA: 22 Şubat 2024 / 15.36
GÜNCELLEME: 22 Şubat 2024 / 15.36

Okul yaptıran ve milli eğitime bağışta bulunanlar Ankara’ya davet edildi

Gaziantep’te okul yaptırılması için bağışta bulunan 48 kişiden 28’i Ankara’daki törene katıldı

İlimizde müstakil olarak okul yaptıran ve okul yaptırılması için bağışta bulunanlardan 28’i Cumhuriyetin ilanının 61. Yıldönümü dolayısıyla Ankara’ya davet edildi. Ankara'ya davet edilenler Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Başbakan Turgut Özal, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı ve Vehbi Dinçerler tarafından kabul edildi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen okul yaptıranlar için Ankara’da bir de tören düzenlenerek yurt kalkınmasına katkılarından dolayı teşekkür edildi. Düzenlenen törene Başbakan Turgut Özal, Meclis Başkanı Necmettin Karaduman ve bakanlar katıldı. Törende yapılan konuşmalarda çeşitli eğitim sorunları üzerinde durularak, “Kendi okulunu kendin yap” felsefesiyle çalışmaların devam etmesi dendi.

Okul yaptıran ve okul yapılması için bağışta bulunan 48 kişiden Ankara’ya giden 28 kişinin adları şunlar: Fadıl Kömürcü, subay ve astsubay eşleri adına Süheyla Tahaoğlu, Abdurrahman İyigün, Ferhat Koçarslan, Şahin Sürmeli, ve İstanbul'da oturan Kilisli iş adamları adına Turgut Tahaoğlu, Cemalettin Orhan, İbrahim Fikri Akın, Kenan Evren Okulu Yaptırma Derneği adına Yusuf Karayılan, Ziraat Bankası okulu adına Rahmi Önen, Gaziyurt Okulu Yaptırma Derneği adına M. Ali Zzengin, Mehmet Gençten, Sevim Kayalı, Fatma Dai, Mustafa-Nilüfer Özyurt, Dayı Ahmet Ağa adına Ahmet Hurşit Battal, İlkokul Yaptırma Derneği Başkanı Şakir Özyetkin, Hasan Süzer, Şükriye Hacıhanifioğlu adına Tahir Göğüş, Abdullah Kepkep adına Vehbi Kepkep, Kazım Karabekir Okulu Yaptırma Derneği adına Mustafa Bilgin, Ramazan Öğücü, Hayri Sertbaş, Ali Çetin, Halil Celkanlı, Muzaffer Bakbak, Cemil Gül, Cevdet Alkan ve Bahattin Bayraktar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *