ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Partizanlık 12 Eylül öncesini geçti”

“Partizanlık 12 Eylül öncesini geçti”
YAYINLAMA: 15 Ekim 2024 / 16.33
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2024 / 16.33

Halkçı Parti il Başkanı Sıvacı düzenlediği basın toplantısında “Partizanlık 12 Eylül öncesini geçti” dedi

HP il Başkanı belediyenin halka hizmet götürmediğini, pahalılığın her gün arttığını söyledi

Halkçı Parti Gaziantep İl Başkam Sermet Sıvacı, bir basın toplantısı düzenleyerek, yeni il yönetimi için görev dağılımı yapıldığını açıkladı. Sıvacı il sekreterliğine Yaşar Yula, il muhasipliğine Ekrem Özbıçkı’yı getirildiklerini bildirdi.

Yeni kurulan basın ve halkla ilişkiler komisyonu başkanlığına da Yaşar Yula'nın getirildiği belirtilerek, komisyondaki diğer üyelerin Mehmet Güvenç, Ali Rıza Türkkan, Mehmet Doğan, Mevlit Avcı ve Zekeriya Taşkın olduğu açıklandı.

HP il başkanı Sermet Sıvacı 29-30 haziran tarihlerinde yapılacak olan HP büyük kurultayında, demokratik solda bütünlüğü sağlamak amacında olduklarını söyledi. Sıvacı «HP Gaziantep il örgütü olarak, demokratik sol ve sosyal demokrat kesimin bir çatı altında toplanması yolunda oy kullanacağız» dedi. Sıvacı, HP kurultayının sosyal demokrat ve demokratik sol kesimin bütünlüğü açısından tarihi bir dönüm noktası olacağını belirtti.

DSP’nin kurulmasını gerektirecek şartların ortadan kaldırılması yolunda çaba harcandığını belirten Sıvacı, SODEP'in birleşme teklifini il örgütü olarak kurultaya götüreceklerini, birleşme için tüzüklerde yapılması gereken değişiklikler konusunda çalışmalar yapıldığını ve teklifin yasal olarak incelendiğini açıkladı.

İktidarın ve belediyenin tutumunu da eleştiren Sıvacı, Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir döneminde yoksulluk ve pahalılığın böylesine hat safhaya varmadığını söyledi.

Özal hükümetinin Anayasanın 5-17 ve 49. maddelerine ters düşen bir politika izlediğine değindi. Devlet dairelerinde 12 Eylül öncesi dönemi aratmayacak bir partizanlıkla kadrolaşmaya gidildiğini savunan Sıvacı, genel merkezden izin aldıktan taktirde Gaziantep'te bir pahalılık ve yoksulluğu protesto mitingi düzenleyeceklerini bildirdi.

Sıvacı, belediyeyi eleştirirken halka hizmet götürülmediğini, piyasa denetiminin et kili bir şekilde yapılmadığını ve kitle taşımacılığına önem verilmediğini savundu, HP il başkanı Sermet Sıvacı büyük kurultay da kullanacaktan oyun, demokratik sol kesimin lehine olacağını belirtti. Kurultayda destekleyecekleri guruba büyük şans tanıdıklarını ve kazanmama durumunu hiç düşünmediklerini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *