ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Rastgele yapıların sit alanına alınması yüzünden Türktepe’nin yolları açılamıyor

Rastgele yapıların sit alanına alınması yüzünden Türktepe’nin yolları açılamıyor
YAYINLAMA: 22 Şubat 2024 / 15.37
GÜNCELLEME: 22 Şubat 2024 / 15.37

Şehrimizdeki sit alanları yeniden belirlenecek

Şehrimizdeki sit alanları yeniden belirlenecek. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kanununun 17. Maddesine göre sit alanlarının korunması ve yeniden belirlenmesi için valilik tarafından belediye başkanlığına teklif getirildi.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma yasası gereğince belediye meclisi 3 ay içinde toplanarak sit alanlarını yeniden belirlemediği takdirde Yüksek Anıtlar Kurulu tarafından alınmış olan sit alanları kararı otomatikman kesinlik kazanmış olacak.

Valilik teklifi, belediye meclisi gündemine alınarak incelenmesi için ilgili komisyona sevk edildi. Komisyon şehrimizdeki sit alanlarını yeniden belirleyerek belediye meclisine getirecek. Belediye meclisinde yapılacak çalışmalar sonunda yeniden belirlenecek sit alanlarının bir rapor halinde Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu’na gönderilerek yeni belirlenen alanlar onaylatılacak.

Türktepe semtinde rastgele eski eser diye bazı yapılar sit alanına alındığında dar sokaklar genişletilemiyor. Yangın halinde dahi bu semtte araçların girmesi imkansızlaşıyor. Yeni sit alanlarının belirlenmesi halinde Türktepe yolları rahatlıkla açılabilecek. Yolların açılması konusunda belediye meclisi tarafından daha önce karar alınmıştı.

Şehrimizin diğer bölgelerinde de sit alanı olarak ayrılan yerlere belediye el süremiyor. Bu yüzden de cadde ve sokaklar düzenlenemiyordu. Belediye meclisi tarafından karar altına alınacak yeni sit alanları ile büyük sakıncalar ortadan kalkacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *