ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı eğitim merkezi halkı sağlık konusunda eğitiyor

Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı eğitim merkezi halkı sağlık konusunda eğitiyor
YAYINLAMA: 20 Şubat 2024 / 15.31
GÜNCELLEME: 20 Şubat 2024 / 16.05

2 ay önce hizmete açılan Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürlüğü’ne bağlı eğitim merkezi çalışmalarını gün geçtikçe genişletiyor.

İlk defa uygulanmaya başlanan bu hizmet büyük önem taşımaktadır. Sağlık konusunda çok bilinçsiz olan halkımızı eğitmek, hastalıklara karşı önceden tedbir almak, iyileşmede kolaylık sağlamak amacıyla açılan eğitim merkezi şu günlerde yeni uygulamalara gidiyor.

Başlangıçta 2 amacı benimsedi

İlk amacı hizmet içi eğitim, ikinci amacı halk eğitimi.

Hizmet içi eğitimde, sağlık görevlilerinin mesleklerini daha iyi yapmaları için çalışmalar yapılıyor. Doktor, hemşire, temizlik görevlilerine kadar tüm personele eğitim semineri veriliyor, slayt gösterileri düzenleniyor.

Halk eğitimi için yapılan çalışmalar ise Halk Eğitim merkezinde başladı. Pazartesi başlayan uygulama Halk Eğitim kurslarına devam eden öğrencilere uygulanıyor. Her gün öğrencilere 3 saat sağlık konusunda ders veriliyor. Doğum kontrolü, aşı, ilk yardım önlemleri anlatılıyor. Çalışmalar gün geçtikçe genişletilmeye başlandı. Eğitim merkezi öğretmenleri de eğitmek için ilgili yerlere başvurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bildirilecek listeye göre öğretmenler gruplar halinde eğitilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *