ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sakatlar için rehabilitasyon merkezi kurulacak

Sakatlar için rehabilitasyon merkezi kurulacak
YAYINLAMA: 18 Ekim 2024 / 10.35
GÜNCELLEME: 18 Ekim 2024 / 10.35

Vali yardımcısı Koksal, özel işyerlerinin sakat işçi çalıştırmadığını söyledi

6-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sakatlar Haftası nedeniyle vali yardımcısı Oğuz Kağan Koksal bir basın toplantısı düzenleyerek, hafta boyunca yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Köksal, hafta boyunca sakatları işe yerleştirme ve rehabilite etme kampanyası başlatıldığını belirtti. Altınokta Körleri Eğitme ve Kalkındırma Derneği ile Körler okulu mensupları tarafından, iş yerlerinin ziyaret edilerek, sakatların toplumdan beklentileri anlatılacak.

Oğuz Kağan Koksal hafta başladığından beri 2 sakat yurttaşın işe yerleştirildiğini, bunun başlangıç için olumlu sayılabileceğini belirtti. Köksal, sakatların geçici değil sürekli işlere yerleştirilmesinin önemine değindi

Altınokta Körleri Eğitme ve Kalkındırma Demeği başkanı Lale Dai körlerin okulda özel santral memurları olarak yetiştirildiklerini, ancak özel sektörde bunlara yer verilmediğini belirtti. Dernek olarak asıl amaçlarının okul sonrasında bir rehabilitasyon merkezi kurmak olduğunu açıkladılar.

Basın toplantısına katılan Körler okulu müdürü Mustafa Ercin’de okulda bu yıl 123 öğrencinin eğitim gördüğünü bunlardan 121 inin yatılı okul öğrencisi olduğunu açıkladı.

Körler okulunda normal müfredat dışında sanat ve üretime dönük elişleri dersleri bulunduğu bildirildi. Okul da şu anda bir örgü ve fırça atölyesi bulunu yor. 50 kişiye kadar işçi çalıştıran her işyerin de 2 de sakat veya sabıkalı işçi çalıştırma zorunluluğu olduğuna değinen Koksal, bu kurala özel işyerlerinin uymadığını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *