ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sandık başına…

Sandık başına…
YAYINLAMA: 07 Haziran 2023 / 12.49
GÜNCELLEME: 07 Haziran 2023 / 12.50
Oy kullanma sabah saat 8’de başlayacak, 17’ye kadar sürecek… Bugün seçim sonuçlanıncaya kadar alkollü içki içilmesi ve satılması yasak.

Mahalli seçimler için sandık başına. Bugün tüm yurtta belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtar ve azaları için seçim yapılıyor.

Mahalli seçimler sabah saat 8’de başlayacak saat 17’ye kadar devam edecek. Halen oy kullanmakta bulunan seçmen olduğu taktirde, seçmenlerin oy kullanması bitinceye kadar seçimler devam edecek.

Oylarımızı nasıl kullanacağız?

Oylarımızı kullanabilmemiz için seçmen kartlarımızı birlikte götüreceğiz. Seçmen kartımız gelmemiş ise, seçmen listesinde adımızı bulup nüfus cüzdanı, ehliyet, sigorta kartı gibi kimliğimizi belirleyen belgeyle oylarımızı kullanabileceğiz.

Sandık başında önce il genel meclisi pusulasını alıp karanlık odada turuncu bandrollü zarfa mühürledikten sonra koyup ön sandığa atacağız. Daha sonra aynı işlem belediye başkan ve meclis üyelerinin oy pusulaları için yapılacak ve sarı bandrollü zarfa konularak, ikinci sandığa atılacak. Daha sonra da muhtar ve azaların listesi mühürsüz olarak mavi bandrollü zarfa konulup ağzı kapatılarak üçüncü sandığa atılacak. Oylar kullanıldıktan sonra imzanızı atmayı unutmayınız. Zira oy kullanmamış sayılırsınız ve 2500 lira para cezasına çarptırılırsınız.

Yığılma olmaması için oylarımızı erkenden kullanalım

Mahalli seçimlerde üç ayrı sandıkta, üç ayrı oy kullanacağımızdan yığılmalar olabilir. Bunun önlenmesi için tüm seçmenlerin erkenden sandık başına koşarak oylarını kullanması gerekiyor.

Şehrimizde 155 bin 187, ilimizde 325 bin 583 seçmen oy kullanacak

İl seçim kurulu yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre şehir içinde 155 bin 187 seçmen 599 sandıkta oyunu kullanacak. İl genelinde ise 325 bin 583 seçmen oy kullanacak. Köylerde sadece il genel meclisi ve muhtarlık seçimleri yapılacağından seçmenler iki sandıkta oy kullanacaklar. Şehirlerde bunlara ilaveten belediye başkanı ve belediye meclisi için de üçüncü bir sandıkta oy kullanacaklar.

Alkollü içki almak yasak

Mahalli seçimler dolayısıyla alkollü içkilerin satılması ve kullanılması yasak. Oyların kullanıldığı sürece seçimlerle ilgili propaganda da yapılamayacak. Güvenlik görevlileri dışında kimse silah ve delici maddeleri yanında taşıyamayacak. Yasaklara uymayanlar cezalandırılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *