ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Satışımızda eksilme olmadı”

“Satışımızda eksilme olmadı”
YAYINLAMA: 24 Mart 2024 / 16.10
GÜNCELLEME: 24 Mart 2024 / 16.10

Un fabrikası sahipleri:  “Satışımızda eksilme olmadı”

Zehirli buğday olayından sonra Gaziantep’ten başka illere yapılan un satışının durduğu yolundaki söylentilerin doğru olmadığı anlaşıldı. Büyük un fabrikası yetkilileri: “Herkes alışveriş yaptığı müesseseleri bilirler onun için biz bu söylentilerden etkilenmedik, normal satışımız devam ediyor” dediler.

Zehirli buğday olayından sonra Gaziantep’ten un alıp işleyenlerin un almaz oldukları, bunun da şehrimiz un piyasasını ciddi biçimde etkilediği yolunda çıkan haber ve söylentiler üzerine geniş kapasiteli un fabrikaları ile görüştük.

Konuştuğumuz fabrika sahibi ve yetkilileri genellikle şu görüşleri belirttiler: “Çiftçilere verilen ilaçlı tohumluk buğdayı çiftçiler ihtiyacından fazla alıyor, ihtiyacını giderdikten sonra da fazlasının bazı fabrikalara satıyorlar. Bu fabrikalar bunu yıkadıktan sonra öğütüp satıyor. Bunlar kulağımıza geliyor. Nitekim şu anda ilgili mercilere intikal eden bir olay da var. Esas sorun ilaçlı tohumluk buğdayın çiftçiye verildikten sonra takip edilerek nasıl kullanıldığının denetlenmesidir. Bu yapılırsa meselenin büyük kısmı halledilmiş olur.”

Kendilerinin zehirli buğday olayından etkilenmediğini, üretimlerini normal şekilde sattıklarını, müşterilerinden herhangi birisinin un almaktan vazgeçer durumunun olmadığını söyleyen fabrika sahipleri: “Bazı meslektaşlarımız böyle iyi olmayan yollara girmiş iseler, işlerinin kırılması, ilişki kurdukları müşterilerle ilgili olur. Öteki fabrikaları etkilemez. Müşteriler çalıştıkları fabrikaların durumunu iyi bilirler, bu gibi olaylardan etkilenmezler. Nitekim bizim müşteriler de bu olaydan etkilenmemişlerdir. Tabiatıyla satış yönünden bizler de etkilenmiş değiliz” dediler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *