ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehir iki bölgeye ayrıldı

Şehir iki bölgeye ayrıldı
YAYINLAMA: 10 Mart 2024 / 13.21
GÜNCELLEME: 10 Mart 2024 / 13.21

Elektrik idaresinde yeni uygulama

Yeni uygulamaya kolaylık sağlamak için Ordu caddesinden Şehreküstü’ye kadar olan ana yolun iki tarafı ayrı bölgeler oldu. Bir yetkili son birkaç ay içinde elektrik fiyatlarına 5-6 kez zam yapıldığını söyledi.

Röportaj: Adil Dai

Topluma hizmet veren bazı müesseseler vardır ki, iyi çalışması ya da aksaması; zengin fakir, büyük küçük herkesi pek yakından etkiler: su gibi, elektrik gibi…

Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman’ı kapsayan (TEK kahraman gazi müessese müdürlüğü) yeni bir uygulamaya girdi.

Önce Gaziantep’te başlatılan bu uygulama halkımızın istek ve şikayetlerini karşılamak amacına yönelik. Şöyle ki, halkımız elektrik saatlerinin çok geç okunmasından şikayetçi, tahsildarın geç gelişinden şikayetçi, miktar yanlışlıklarından şikayetçi.

İşte yeni başlatılan uygulama bütün bu şikayetleri kaldıracak.

Bu yeni uygulama nedir, nasıl yapılacak? Sizleri aydınlatmak amacıyla TEK’in İl Sorumlusu Cemil Bozkurt ve Muhasebe ve Mali İşlerden sorumlu Cemal Candan ile görüştük.

Soru: Yeni başladığınız uygulamanın amacı ve kapsamı nedir?

Cevap: Biliyorsunuz, elektriği, defterleri ve elemanları ile belediyeden devralmıştık. Bu nedenle birçok hatalar ve aksamalar oldu. İşte önce Gaziantep’te başlattığımız bu yeni uygulama halkımızın şikayetlerini önleme amacına yönelik. Müessese müdürümüzle tahsildarımıza kadar hepimiz canla başla çalışarak bu yeni sistemi oturtmak ve daha iyi hizmet vermek amacındayız.

Soru: Önce halkımızın şikayetlerinden başlayarak yeni sisteminizi öğrenelim. Elektrik sayaçları çok geç okunuyordu. Buna bir yenilik getirdiniz mi?

Cevap: Evet efendim, bundan böyle tüm sayaçlar periyodik olarak her 2 ayda bir mutlaka okunacaktır. Ve sayaçları okuyacak memurlarımız dönüşümlü olarak çalışacağından her okumada ayrı bir memurumuz gidecektir o aboneye. Aynı memurun uzun süre aynı abonelerin bölgesinde kalmasının bazı sakıncaları oldu. Böylece o sakıncaları da giderilmiş olacak. Gaziantep'i 2 bölgeyi ayırdık. Ordu caddesi-Karagöz caddesinden Şehreküstü’ye kadar giden hattın kuzeyinde, yani Karşıyaka tarafında kalan kısma 1. Bölge, bu hattın güneyinde yani Vilayet-Doğumevi Düztepe tarafında kalan kısma da 2. Bölge dedik. Uygulamaya birinci bölgeden başladık. İkinci bölgenin elektrik sayaçları da Kasım ayının sonuna kadar okunmuş ve abonelere borçlarını gösteren ihbarnameleri dağıtılmış olacak.

Soru: Saatler okundu sonra ne olacak?

Cevap: Abone saatindeki ilk ve son endeksler ile abone numarası özel formlara geçirilecek. Yeni uygulamada, tahakkuku biz yapmıyoruz. Biz elektrik saatlerini okuyoruz, abonenin adını, numarasını, ilk ve son indeksleri özel forma işliyor ve hepsini birden İzmir'e Ege Üniversitesince yönetilen bilgi işlem merkezine gönderiyoruz. Buradan modern usullerle ve elektriğin yeni fiyatına göre değerlendirme yapılıyor. O kartlar bize geri gelince bir yanlışlık olmasın diye tekrar kontrol ediyoruz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *