ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehre verilen suyun yüzde 60’ı boşa akıyor

Şehre verilen suyun yüzde 60’ı boşa akıyor
YAYINLAMA: 06 Şubat 2024 / 19.04
GÜNCELLEME: 06 Şubat 2024 / 19.04

Süzek gibi delinen su şebekesi yüzünden

Şehir içme suyu şebekesinin yenilenmesi için 10 milyara ihtiyaç var

Belediye Başkanı Ömer Arpacıoğlu tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre şehrimizdeki içme suyu şebekesi zamanla delinerek süzek gibi oldu. Delik deşik olan şehir içme suyu şebekesi yüzünden verilen suyun yüzde 60’ı boşa akarak heba oluyor. Bu da suyun maliyetini 2 katına çıkarıyor. Bu nedenle suyu çok pahalı içiyoruz.

Konuyla ilgili bilgilerine başvurduğumuz Belediye Başkanı Ömer Arpacıoğlu şunları söyledi: “Maalesef şimdiye kadar şehir içme suyu şebekesi meselesinin üzerine giden olmamış. Abonelerimize su taşıyan şebekenin boruları süzek gibi delik deşik. Zamanla bu hale gelmiş. Şehre verilen suyun yüzde 60’ı boşa akıyor. Adeta akıntıya kürek çekiyoruz. Bu da suyun boş yere akarak heba olmasına ve maliyetin yükselmesine sebep oluyor. Gaziantep'in şehir içine suyu şebekesi zaman kaybedilmeden değiştirilmelidir. Buna da belediyemizin gücü yetmez. Devlet desteği ve yardımı lazımdır. Şehir içme suyu şebekesini yenilememiz için 10 milyar liraya ihtiyacımız var. Devlet bu işe el atmazsa durum daha da vahimleşir. Bugün için zayiatımız yüzde 60’tır. Gelecekte bu çok daha artacaktır.”

Şehir içme suyu şebekesinin delik deşik olması sadece su kaybıyla kalmaz. Yurttaşların sağlığını da tehlikeye sokar. Deliklerden içme suyuna karışacak bulaşıcı bir hastalık tüm şehrin hastalanmasına yol açabilir. Bu yüzden soruna acil çözüm getirilmesi bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *