ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde Katma Değer Vergisi tartışıldı

Şehrimizde Katma Değer Vergisi tartışıldı
YAYINLAMA: 14 Mart 2024 / 16.45
GÜNCELLEME: 14 Mart 2024 / 16.45

Peşin ödemeli, yaygın vergi sisteminin getirileceği belirtildi. Harcama vergisi olarak adlandırılan KDV için vatandaşın birbirini denetleyeceğiz anlatıldı.

Önceki gün Belediye Şehir Tiyatrosunda Katma Değer Vergisi tartışıldı. Kalabalık bir izleyici grubunun katıldığı toplantıya İstanbul Üniversitesi iktisat fakültesi profesörlerinden Doktor İzzettin Önder konuşmacı olarak katıldı. Önder, KDV hakkında bilgi verdi, tüccar ve esnafın sorularına cevap vermeye çalıştı. Ticaret ve Sanayi Odasının başkanlığında yapılan toplantı memnunluk yarattı. Toplantıda aldığımız bilgileri özetle vermeye çalışalım.

Hükümetin büyük gelir beklediği, Türk toplumu çok yakından ilgilendiren KDV, 1 ocak 1985’ten itibaren uygulanmaya başlanacak. KDV bir mal veya hizmeti her el değiştirmede eklenen değer üzerinden bilgilendiren, mükerreren vergilemeyi, vergi indirimi ile önlediği bir vergidir. Vergi yaygın bir vergilemedir. Yığılma etkisi yoktur. Vergi bir harcama vergisidir. Her harcamada yüzde 10 vergi alınıp, maliyet üzerinde değil fatura üzerinde vergi gösterilecektir. Üretici, toptancı, perakendeci, tüketici aşamalarından geçen mal ve hizmetler son aşamada tüketicide nihai ve vergilenmesini tamamlamış olacaktır.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *