ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrimizde sarılık yaygın halde

Şehrimizde sarılık yaygın halde
YAYINLAMA: 26 Şubat 2024 / 17.10
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2024 / 17.10

İlkokullarda hastalığın önüne geçmek için çalışılıyor. Doktorlar, hastalığın kaynağı bulunup önlem alınmasını tavsiye ediyorlar.

Son günlerde şehrimizde sarılık hastalığı yaygın hale geldi. Özellikle ilkokul çocuklarında sarılık görülüyor. Okullar, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne durumu iletti. Sağlık eğitim merkezi görevlilerinin okullara gelerek inceleme yapmaları istendi. Öğretmenler öğrencilere ne yapmaları gerektiği hakkında bilgi veriyorlar.

Doktorlar, hastalıkların nedenini temizlik kurallarına dikkat edilmemesi ve bakımsızlık olarak gösteriyorlar. Çeşitli nedenlerle mikrop alan insanlar önceden tedbir alamadığı gibi hastalığı hemen teşhis ettirip iyileşme yoluna da gidemiyor. Halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık gösteren insanın hemen doktora görünmesi gerekiyor. Sarılık hastalığı görülen pek çok vatandaşımız tedavi için perhiz yapma kuralına uymuyor. Diğer insanlarla temas etmemesi gerektiği halde aksini uyguluyor.

Konunun çok önemli olması bizi bu işin uzmanlarından ayrıntılı bilgi almaya götürdü.

Bu hastalık hakkında geniş araştırma yapmış bir doktor şöyle diyor: “Hastalığın nedenleri çeşitli olabilir. Şehir suyuna kanalizasyon sularının karışmış olması, meyve ve sebzelerin yetiştirilirken kanalizasyon suları ile sulanmış olabileceği; halkın temizlik ve beslenmeye gereği kadar önem vermemiş olması hastalığı ortaya çıkarmıştır”

-Neler yapılması gerekir?

-Yetkililerin bir an önce hastalığın kaynağını bulup önlem almaları gerekiyor. Hastalığı taşıyanların kimseye yaklaşmasına ve diğer insanlara bulaşmasına engel olunmalıdır. Ağızdan alınan gıdaların mutlaka kaynatılarak yenmesi gerekmektedir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *