ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehrin pisliği konusunda Vali: “Ben belediyeyi ancak uyarırım, ceza veremem”

Şehrin pisliği konusunda Vali: “Ben belediyeyi ancak uyarırım, ceza veremem”
YAYINLAMA: 13 Haziran 2024 / 12.01
GÜNCELLEME: 13 Haziran 2024 / 12.01

Basın toplantısındaki gazeteciler “Maşallah belediye başkanı ne kadar da söz dinliyor ya...” diye gülüştüler. Şehirde hırsızlık olaylarını önlemek için önce o mahalle bekçisini, sonra da polisin değiştirilmesi gerektiğini vurguladı Vali...

1984 yılında ilimizde yapılan yatırımların sonuçlan ve asayiş konusuyla ilgili olarak Vali Abdülkadir Aksu'nun düzenlediği basın toplantısında gazeteniz SABAH muhabirleri sordu Vali Aksu cevapladı. Şehrin çeşitli sorunlarıyla ilgili soru ve cevaplarımız şunlar:

Soru 1. Şehrin sokak ve caddeleri pislik ve çamur deryası, Belediyeye bu konuda emir veremez misiniz?

Cevap: Vali olarak Belediyeyi sadece uyarırım. Uyarıma uymazlarsa ceza veremem. Belediye Başkanı seçimle gelmiştir. Cevaptan sonra basın mensupları: “Maşallah ne kadar da söz dinliyor, şehri tertemiz tutuyor.” diyerek kahkahalarla gülüştüler.

Soru: 2. Son günler de şehrimizde hırsızlık olaylarında anormal bir çoğalma var. Çocuk kaçırma olayları da göze batıyor.

Cevap: Hırsızlık olaylarının arttığını ben de tespit ettim. Sadece bunlar basit olaylardır. Suçluları kısa zaman da yakalanıp cezalandırılıyor. Bir semtte hırsızlık artıyorsa önce o mahallenin bekçisini, devamı halinde de polis memurunu göz altına alacaksın. Mesele kısa sürede halledilir. Benim önceki tecrübe ve tespitlerim böyle.

Soru: 3. ODTÜ Gaziantep kampusu elektrik bölümündeki çocuklar öğretim üyesi yokluğundan sınıfta kalıyorlar, çözüm getiremez misiniz?

Cevap: Kalifiye öğretim üyesine piyasada da çok aylık ve ücret veriliyor. Üniversitelerde tutamıyorsunuz.

Soru: 4. İlimizde 167 tane ortaokul ve lise öğretmeni açığı var. Dersleri boş geçiyor. Neden çözüm getirilmiyor? Bakan da Gaziantepli.

Cevap: Öğretmen ihtiyacımız gerçekten çok. Bunlar yabancı dil, resim ve müzik öğretmenleri. Bunlara da piyasada rağbet fazla. Dilerseniz bu sorunuzu sayın Bakana yöneltiniz.

Soru:5. Bir yıldır şehrimizde öğrenci yurdu açılacak. Bakan emir verdi, heyetler geldi gitti, sonuç sıfır.

Cevap: Sayın Bakan bizzat emir verdi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü de dahil beş heyet geldi. Gaziantep'e yurt açılmaması ve yaptırılmaması için her türlü menfi davranışa girerek raporlar hazırladılar. Bunlar değiştirildi. İnşallah yenileri yapar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *