ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Semt pazarlarının faaliyete geçirilmesi isteniyor

Semt pazarlarının faaliyete geçirilmesi isteniyor
YAYINLAMA: 13 Ekim 2022 / 14.37
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2022 / 14.37
Vatandaşın ucuz giymesi ve üreticinin emeğinin değerlendirilmesi için…

Şehrimizde bakkal ve manav dükkanında satılan gıda maddelerinin fiyatları ile seyyar satıcıların sokak arasında gezerek yaptıkları satışlar arasında fiyat bakımından bir fark görünmüyor. Bazı seyyar satıcıların bakkal ve manav dükkanlarında da pahalıya sebze ve meyve sattıklarını söyleyen vatandaşlar, semt pazarlarının çalıştırılmasını istiyor.

Gazetemize kadar gelerek sorunun dile getirilmesini ve ilgililere duyurulmasını isteyen hemşerilerimiz büyük kentlerde olduğu gibi her gün ayrı bir semtte pazarın açılmasını, üreticilerin ürünlerini doğrudan buralara getirerek ucuza satmalarının temin edilmesini istiyorlar.

Toptan satış yapılan Halde bir ürünün çok ucuza gitmesine rağmen seyyar satıcıda ve dükkanlarda birkaç katına satıldığını bildiren okurlarımız, “üreticilerin eline bir şey geçmiyor. Emekleri değerlendirilmiyor” diyorlar.

Halkın eline ucuz gıda maddesi geçmesi ve üreticinin emeğinin değerlendirilmesini sağlayacak olan semt pazarları uygulamasına derhal geçilmesinin yerinde bir değerlendirme olacağı ifade ediliyor. Halkı çok yakından ilgilendiren sorunun çözümlenmesi için ilgililerin derhal çalışmalara başlaması ve sonuç alması bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *