ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

SODEP Genel Başkan Yardımcısı Kartay, hükümeti yalancılıkla suçladı

SODEP Genel Başkan Yardımcısı Kartay, hükümeti yalancılıkla suçladı
YAYINLAMA: 29 Mayıs 2023 / 18.35
GÜNCELLEME: 29 Mayıs 2023 / 18.36
Kartay, 24 Ocak kararlarıyla kamu ve özel sektörün zor durumda kaldığını ifade etti… “Ekonomik yönde bağımlı kalmak, askeri bağımlılığın aynısıdır”

SODEP Genel Başkan Yardımcısı, Cezmi Kartay ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Önen ve Uğur Batmaz seçim çalışmaları için şehrimize geldiler.

Arı sinemasında düzenlenen toplantıda konuşan konuşmacılar iktidarın uyguladığı ekonomik kararları eleştirdiler. Daha sonra söz alan SODEP eski genel başkanı Cezmi Kartay, hükümetin aldığı ekonomik kararları eleştirerek şöyle devam etti. “Sosyal demokrat görüş demek insan sevgisi demektir. Sosyal demokrat iktidarlarda özgürlükçü ve çoğulcu demokrasilere yer verilir. Günümüzde sendikal özgürlükler yoktur. Biz, bu özgürlüklerin olduğu bir toplum istiyoruz” Daha sonra hükümetin izlediği serbest piyasa ekonomisini eleştiren Kartay “Günümüzde bağımlılık yalnız askeri bağımlılık değildir. Ekonomik yönde bağımlı kalmak askeri bağımlılığın aynısıdır. Ülkemizde orta direk edebiyatı uygulayanlar 22 milyar dolarlık dış borcumuzu ve yıllık 3 milyar lira olan borç faizini ne ile kapatacaklarını düşünmüyorlar. Kendisini ekonominin mimarı sanan kişiler 24 Ocak kararları ile kamu ve özel sektörü  zor durumda bırakmışlardır.

Yeni mecliste çıkarılan ve kar eden (KİT) lerin satışına ait kararlar yanlıştır. Çünkü Türk toplumu bu gibi kararları iki yüz yıl önce Osmanlı İmparatorluğunun gerileme devrinde yaşamıştır” Daha sonra hükümeti yalancılıkla suçlayan Kartay “Basın özgürlüğünün kısıtlanmasını parti olarak kabul etmiyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *