ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

SODEP’liler belediyeyi değil, kabzımalları korudu

SODEP’liler belediyeyi değil, kabzımalları korudu
YAYINLAMA: 13 Mart 2024 / 16.42
GÜNCELLEME: 13 Mart 2024 / 16.42

Belediye meclisinde Yeni haldeki kiralar konuşuldu

100 metrekarelik dükkanların kirası 14-24 bin lira arasında. SODEP’liler bu kiraların yüzde 50 arttırılmasında ısrar ederken ANAP’lılar yüzde 100 arttırılmasını savundular.

Belediye meclisinin Ekim dönemi 11. toplantısı Başkan Arpacıoğlu başkanlığında yapıldı. Gündemdeki önemli konulardan ikisi sonuçlandı. Belediyenin Yeni haldeki dükkanlarının kirası yüzde yüz artırıldı. Sit alanlarının belirlenmesi için 3 aylık süre dolmadan çalışmalar tamamlanarak olağanüstü toplantı yapılması kararlaştırıldı.

Gündem gereğince ilk olarak Tışlaki mahallesi, Çukur ve Nazar sokakların genişletilmesi maddesi sit alan belirlenmesinden sonraya bırakıldı. Tekel İçki Fabrikası içerisine alınması istenen 130 konut sorunu da Şubat dönemi toplantısına bırakıldı. Yılmazer hastanesi önünden geçen caddenin Hapishane caddesine bağlanması ve istimlak işi belediye encümeni yetkisi olduğundan gündemden çıkarıldı.

Belediye meclisi toplantısına izleyici olarak Nazmi Başel, Ali Kemal Taşar, İbrahim Arpacıoğlu ve çok sayıda partililerin katıldığı dikkati çekti.

Belediyeye ait Yeni haldeki dükkan kiralarının belirlenmesi konusunda yapılan çalışmalarda komisyonun getirdiği raporun geçersiz olduğu, yüzde 30 zammın az olduğu belirlendi. Zira komisyonda kabzımal meclis üyesinin bulunması yasaya aykırı. Daha sonra üyeler dükkan kiraları hakkındaki görüşlerini şöyle ifade ettiler:

Nurettin Ener (Bağımsız): “Haldeki kiralar 70-80 bin lira olmalıdır. Belediye kazanmadan hizmet getiremez. Haldeki arkadaşlarımız köşeyi döndüler. Kazançları daha da artsın, kiralarlar birlikte”

Yaşar Erkent (ANAP): “Belediyenin paraya ihtiyacı olduğunu her vesileyle vurguluyoruz. Cevizli dükkan kirası 40 bin liradan 150 bin liraya çıkardık. Kiralar bir yerde artacak, diğerinde kalacaksa ayıp olur. Her bir dükkan 2 katlı 100 metrekare”

Hakkı Tataroğlu (ANAP): “İçimizdeki üye arkadaşlar gerçek kirayı getirmediler. 100 metrekarelik bu dükkanları 100 bin liradan kiraya verseniz kim olsa alır. Dıştaki dükkanlar 14 bin liradan içteki dükkanlar 24 bin liradan kiraya verilmiş. Bu kiralar yüzde yüz artırılmalı”

Daha sonra yapılan oylamada 13 ANAP’lı üye ile 2 Halkçı Partili ve bir bağımsız kiraların yüzde 100 artırılmasını kabul etti. SODEP’lilerin hazır bulunan 12 üyesinin tamamı yüzde 50 kira artırılması yolunda oy kullandı.

Daha sonra sit alanların belirlenmesiyle ilgili maddeye geçildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *