MDP Genel Başkanı Turgut Sunalp dün üç buçuk saat gecikmeyle şehrimize geldi. Büyük Sinema salonunda bir konuşma yaptı. Sinema salonunun büyük bir kısmının boş olması Sunalp’ın canını sıktı. Diğer illerden gelen iki gazete muhabirinin salondakilerin resmini çekmesini bizzat engelledi. Daha sonra Gaziantep il yöneticileriyle gazeteciler arasında tartışma çıktı.
Saat 19’da konuşmasına başlayan MDP Genel Başkanı Sunalp saat 19:20’de şehrimizden ayrılarak Kahramanmaraş’a gitti. MDP Genel Başkanı Turgut Sunalp şunları söyledi:
“Genç bir üsteğmen olarak Gaziantep’e gelmiştim. Daha sonra akademi öğrencileriyle geldim. Onlara Şehit Şahin’in kahramanlıklarını anlattım. Gaziantep 12 Eylül gününe kadar anarşik olayları yaşadı. Bu acı günleri unutmayınız. İstiklal Savaşında bu yana komünistler faaliyet gösterdi. Kurulan kuvvetli hükümetler bunlara fırsat vermedi. İktidarımızla kırgınlıklar bitecek, küçük büyüğü sayacak, büyük küçüğü sevecektir. Sağ yok, sol yok, birlik, kardeşlik vardır.”