ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Suya kanalizasyon karışıyor

Suya kanalizasyon karışıyor
YAYINLAMA: 28 Şubat 2024 / 17.15
GÜNCELLEME: 28 Şubat 2024 / 17.15

Müthiş bir iddia

Hasan Doğan: “Şehir içme suyuna kanalizasyon karışıyor, sarılık hastalığı yaygınlaştı”

Demircioğlu: “Pazarcık kanalizasyonu Kartalkaya suyuna akıyor”

Vatandaşlar duraklarda otobüs beklerken, otobüslerin son durakta zaman doldurmak için vakit geçirdikleri iddia edildi.

Belediye meclisinin dünkü oturumunda meclisin SODEP’li iki üyesi şehir içme sularına kanalizasyon suyu karıştığını, bu yüzden sarılık hastalığının şehrinde yaygın hale geldiğini söyledi.

Belediye işletmeleri bütçesinin görüşülmesi sırasında konuşan SODEP sözcüsü Hasan Doğan: “Son duraklarda otobüsler zaman doldurmak için boş yere bekliyor. Duraklarda ise vatandaş otobüs bekliyor. Bu önlenmeli. İçme suyu şebekesi süzek gibi olmuş. Su şebekesine kanalizasyon suyu karışıyor. Bu yüzden şehirde sarılık hastalığı yaygınlaşıyor. Su şebekesinin ıslahı için ayrılan 8 milyonla hangi su şebekesini ıslah edeceksiniz? Biletlerin satışı için yüzde üç veriliyor. Bunun belediyeye zararı yılda 16 milyon, bununla 54 işçi çalıştırılır. Bu uygulama kaldırılmalı.” dedi.

SODEP’li Şevket Demircioğlu’da: “Kartalkaya barajını incelemek için Pazarcık’a gittim. Pazarcık’ın kanalizasyonu baraja akıtılıyor. Seviye yükselince pek etkisi görülmüyor. Şimdi su seviyesi düşük. Kanalizasyon baraj suyunu zehirliyor. Bizler de bunu içiyoruz. Kartalkaya baraj tesislerinde yeterli güvenlik önlemleri yok” dedi.

Belediye Başkanı Arpacıoğlu: “Kartalkaya barajını görmedim. Durumu incelettireceğim”

ANAP sözcüsü Mustafa Yıldırımdemir: “Belediye 71 otobüsle yarım milyonluk bir şehre hizmet vermeye çalışıyor, eleştirinizde haklısınız. İnceledim gördüm. Duraklarda yığılmalar yok. 24 otobüsümüz satış için bekliyor. Biz böyle devraldık. Hepsinin de tamiri mümkün değil, 1950 model. Öğle vakitleri 6-10 otobüsümüz cenazeye gidiyor. Bu saatlerde sıkışıklık oluyor. Yolculara karşı nasıl davranması gerektiğini şoförlerimize kurslar açarak öğretiyoruz.”

Daha sonra yapılan oylamada belediye işletmeleri bütçesi 2 milyar 566 milyon olarak kabul edildi. Belediye ile işletmeler birleştirildiğinden bütçeleri de oylanarak 7 milyar 507 milyon, 464 bin 030 lira olarak birleştirildi.

Gelecek belediye meclisi toplantısı 5 Ekim Pazartesi günü yapılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *