ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“TEK’in çalışmaları garip, ne yaptıklarını bilmiyorlar”

“TEK’in çalışmaları garip, ne yaptıklarını bilmiyorlar”
YAYINLAMA: 14 Şubat 2024 / 17.16
GÜNCELLEME: 14 Şubat 2024 / 17.45

Sanayi Bakanı konuşuyor:

Kilis şarap fabrikasına 400 milyon ödenek verildi. Sümerbank makinaları yapım fabrikası için DİSYB inceleme yapacak, Nizip Ülfet fabrikasının çalışması için inceleme yapılıyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral pazar günü ilimize gelerek İslahiye ve Kilis’te incelemelerde bulundu. Kilis'te sanayicilerle bir toplantı yapan Bakan Aral geceyi şehrimizde geçirdi.

Bakan Aral dün Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret etti. Vilayette Vali Abdülkadir Aksu’dan ilin sorunlarını öğrendi. Saat 11:30’da Ticaret Odasında sanayicilerle bir toplantı yaparak sorunlarını tespit etti.

Vali Aksu tarafından Bakan Aral’a ilk olarak çalışmayan ve yarım kalan büyük sanayi kuruluşları hakkında bilgi verildi. KÜSGET’teki 50 örnek sanayi fabrikasından sadece 23’ünün çalıştığı 27 fabrika yerinin boş bulunduğu iletildi, çözüm istendi. Güney Birlikleri Kooperatifinin çalışmadığı, Ülfet Fabrikalarının kapatıldığı, İslahiye Kaymak Fabrikasıyla, Kilis Güneş Zeytinyağı Makine Kimya’nın ambalaj fabrikalarının yarım kaldığı Vali Aksu tarafından Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral’a iletildi. 45 köye elektrik direği bulunmaması yüzünden elektrik verilemediği dile getirildi.

Türkiye'nin tek canlı hayvan ihracat yeri olan Gaziantep’te soğuk hava ve kombine tesislerinin bulunmaması yüzünden et ihracatı yapılamadığı söylendi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral ise: “Kilis şarap fabrikasına 400 milyon tahsisat ayrıldı. Fabrika yakında tamamlanacak. Sümerbank makineleri yapım fabrikasının yarım kalan durumunu DİSYB inceleyecek. Banka ortak için sermaye arayacak. Kısa sürede sonuç alınabilir. Gateks konusunu inceleyeceğim. Durumu bilmiyorum. Projesi olan bütün yatırımlara el attık, gerçekleştireceğiz. Tasarılar konusunda bir şey söylenemez.

Elektrik direği çok, bakanlıktan Hüseyin beyle temas kurun elektrik direklerini göndersin. TEK’in çalışmaları bir garip. Ne yaptıklarını bilmiyorlar”

Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral öğleden sonra Nizip’te incelemeler yaptı. Geceyi şehrimizde geçirdi. Bugün de Türk Standartları Enstitüsünün 30. kuruluş yıldönümü toplantısına katılarak açış konuşması yapacak. Saat 15’de de Adana’ya hareket edecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *