ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Türkiye'nin bir numaralı Roteryanı, Roteryanlığı tarif etti

Türkiye'nin bir numaralı Roteryanı, Roteryanlığı tarif etti
YAYINLAMA: 08 Şubat 2024 / 15.03
GÜNCELLEME: 08 Şubat 2024 / 15.10

Roteryanların Mason olmadığını vurgulayan Türkiye Guvanörü, amaçlarının dostluk ve yardımlaşma olduğunu dile getirdi.

-Rotary nedir?

-Hizmet kulübüdür…

-Roteryan nedir?

-Mesleğinde başarılı olmuş iş adamı demektir. Çünkü her iş adamının kalbinde topluma hizmet aşkı yatar

Roteryanların ‘Türkiye Valisi’ diye adlandırdıkları Türkiye Guvanörü Uğur Yüce, Rotary Kulübü ve Roteryanları yukarıdaki sözlerle tarif ediyor.

Türkiye, dünyadaki Roteryanların 243. bölgesiymiş.

Rotary Kulübü Gaziantep Başkanı Dr. Selçuk Yetkin, Gaziantep Rotary Kulübü’nün 67. yasal toplantısını açarken Türkiye Guvarnörü, yani onlara göre Roteryanların Türkiye Valisi Uğur Yüce'yi topluluğa tanıttı.

Gaziantep Roteryanları haftanın her salı günü öğle yemeğini birlikte yerler. Bu haftaki yemeğe Gaziantep’i ziyaret eden Türkiye Guvarnörü ve Adana Temsilcisi Uğur Yüce ile birlikte her Roteryan bir veya iki arkadaşını davet etmişti.

Şato Restoranda yenilen öğle yemeğinden sonra İstiklal Marşı çalındı ve Türkiye Guvarnörü söz alarak Rotary Kulübü’nün amacını ve Roteryanlığını açık bir dille izah etti.

Uğur Yüce, Roteryanların mason olmadığını, onlarla hiçbir münasebetleri bulunmadığını anlatarak şunları söyledi: “Rotaryanlarin en büyük silahı dostluktur. Çünkü dostluktan sevgi doğar, yardımlaşma arzusu doğar.

Masonların içe dönük, sadece birbirlerine yardım ettiğini, Roteryanların ise dışa dönük, herkese hizmet etmek istediklerini anlatan Uğur Yüce, tatlı, sakin ve güzel konuşmasıyla Rotary Kulüp hakkında misafirleri aydınlattı ve büyük takdir topladı. Toplantı 2 saat sürdü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *