ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Üreticinin mağduriyeti önlendi

Üreticinin mağduriyeti önlendi
YAYINLAMA: 03 Nisan 2023 / 17.13
GÜNCELLEME: 03 Nisan 2023 / 17.13
Güneydoğu üreticiden aldığı soya ve mercimek için 200 milyon lira ödedi

Bir süre önce yaptığımız yayında Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri tarafından üreticiden 24 bin ton mercimek ile 240 ton soya fasulyesi aldığını, şimdiye kadar bedellerini ödeyemediğini bildirmiş, üreticinin mağduriyetini dile getirmiştik.

Hükümet tarafından üreticiden alınan ürünlerin bedellerinin ödenmesi yolunda alınan karar uygulamaya konuldu. Tariş Genel Müdürlüğüne naklen atanan Güneydoğu Birlikleri Genel Müdürü Bülent Özesen şehrimizden ayrılmadan önce yaptığı açıklamada üreticiden alınan soya ve mercimek bedeli olan 200 milyon liranın tamamının ödendiğini söyledi. Böylece üreticiler mağdur olmaktan kurtarıldı.

Güneydoğu Birlikleri Genel Müdürü Bülent Özesen Tariş’e nakli dolayısıyla yerine, Tariş Genel Müdür Yardımcısı İlhan Topçu’nun tayin edildiğini, şehrimize gelerek dün göreve başladığını bildirdi.

Güneydoğu Birlikleri Genel Müdürlüğüne yeni atanan İlhan Topcu ile şehrimizden ayrılacak olan Bülent Özesen dün saat 10’da Vali Fikret Koçak’ı makamında ziyaret etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *