ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Verem hastanesi şehrin ortasında kaldı

Verem hastanesi şehrin ortasında kaldı
YAYINLAMA: 25 Eylül 2024 / 15.07
GÜNCELLEME: 25 Eylül 2024 / 15.07

Şehir dışında yeni bir hastane yaptırılması için Verem Savaş Derneği teşebbüse geçti

Gaziantep Veremle Savaş Derneği, verem hastanesinin şehir dışına çıkartılarak daha büyük bir hastane yapılması için teşebbüse geçti.

Şimdiki hastanenin şehrin tam ortasında kaldığını, sayısı gittikçe artan verem hastalarının tedavilerine gerektiği gibi cevap verecek durumda bulunmadığını dikkate alan dernek yöneticileri, konuyu ilgili üst mercilere duyurmaya karar verdi.

Şehrimizde bulunan verem dispanserleri ile verem hastanesine gelen hasta sayısı, bunlara verilen hizmetin ölçüsü ve yeterliliği geniş biçimde araştırılarak toplanan bilgiler ilgili üst yetkililere sunulacak.

Dernek yöneticilerinin ön araştırmalarına göre verem hastanesi şu anda ihtiyaca cevap veremiyor. Hastane, bir anlamda «Bölge hastanesi» durumunda bulunduğundan veremli hastalara yeterli hizmet veremiyor. Hastanenin şehrin tam orta yerinde kalmış olması da ayrıca bir sorun olmuş durumda.

Hastanenin, şehrin dışında ve ihtiyacı karşılayacak büyüklükte olması halinde veremli hastalara gerçek bir hizmetin verilebileceği belirtiliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *