ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Yeni seçilecek belediye başkanları hükümetten izin almadan bir çöpçü dahi tayin edemezler”

“Yeni seçilecek belediye başkanları hükümetten izin almadan bir çöpçü dahi tayin edemezler”
YAYINLAMA: 29 Mayıs 2023 / 18.34
GÜNCELLEME: 29 Mayıs 2023 / 18.38
Muhtarların sadece okur-yazar olması yeterli görüldü… Bakan Dinçerler seçim gezilerine bugün de devam edecek.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Vehbi Dinçerler, Kilis ve İslahiye’de coşku içinde karşılandı. Yol boyunca partililerle vatandaşların yağmur altında Dinçerler’i bekledikleri görüldü. Dinçerler Kilis’te, İslahiye’de, Fevzipaşa’da, Nurdağ’da, Sakçagöz’de konuşmalar yaparak iktidara geldiklerinden bu yana yaptıkları işleri anlattı ve yapılacak işler hakkında bilgiler verdi.

Dinçerler yaptığı konuşmalarda şunları söyledi: “Bu kadar kısa zamanda 20 kanun çıkarttık. Bu kanunların hemen hepsi de acilen çözümlenmesi gereken sorunlara cevap veren kanunlardır.

1936 yılında çıkarılmış bulunan Türk parasını koruma kanununu değiştirerek vatandaşı bir paket yabancı sigara ve birkaç kuruşluk dolar için suçlu olmaktan kurtardık.

Yabancı sigara, ithal malları ve gümrükteki yasak mallardan yılda 300 milyar lira konut fonuna bir para sağlamış durumdayız. Bununla konut sorununun hallinde ileri adımlar atabileceğiz.

Faturalı yaşam, vatandaşın gelirinde bir artış meydana getirecektir. Muhtarların da sadece okur-yazar olmasını kabul ettik. Bu da seçimlerdeki bir zorluğu giderecektir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *