ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yeni yıla girerken belediye, suya ve otobüse zam getiriyor

Yeni yıla girerken belediye, suya ve otobüse zam getiriyor
YAYINLAMA: 18 Şubat 2024 / 17.46
GÜNCELLEME: 18 Şubat 2024 / 18.10

Arpacıoğlu, şehir şebekesinin süzek gibi oluşunun günahı eski belediye başkanına aittir dedi

Otobüs 40 liraya, suyun tonu da 90 liraya çıkarılıyor

Belediye Meclisi beşinci oturumu Belediye Başkanı Ömer Arpacıoğlu başkanlığında yapıldı. İlk olarak belediye işletmeleri bütçesi ele alındı. Yapılan görüşme sonunda işletmeler bütçesi oylanarak kabul edildi. İşletmelerin 1985 bütçesi 2 milyar 566 milyon lira olarak bağlandı.

Daha sonra Belediye İşletmeler Müdürlüğü su ve otobüs ücretlerine yapılacak ve 1 Ocak’tan itibaren uygulanacak olan zamlar üzerinde duruldu. Yapılan görüşmelerde bir metreküp suyun 1984’ün ilk 4 ayına göre 71 liraya mal olduğu tespit edildi. Kamil Vahit Gereççi’de hesapların son elektrik ve akaryakıt zamlarını yansıtmadığını, her ay pompaj istasyonları için 60 milyon lira elektrik parası ödendiğini bildirerek bir metreküp suyun 140 liraya mal olması gerektiğini su kayıplarının da hesaplanmasıyla suyun metreküpün daha pahalıya mal olacağını vurguladı. Sonuçta evlerde kullanılan suyun metre küpünün 60 lira, iş yerlerinde 75 lira ve şantiyelerde 90 liraya satılması kabul edildi.

Görüşmeler sırasında da şehir içme suyu şebekesinin süzek gibi olmasının belediyenin bir ayıbı olduğu Fatih Balık tarafından dile getirilerek niçin çözüm getirilmediği söyledi. Başkan Arpacıoğlu da bunun geçmiş dönemlerde hizmet eden belediye başkanlarından kaynaklandığını, soruna çözüm getirilmesi için çalışıldığını ve hükümete aksettirildiğini söyledi.

Daha sonra otobüs biletlerine yapılacak zam üzerinde duruldu. Bir biletin 30 liraya satılmasıyla belediyenin her biletten 6 lira 46 kuruş zarar ettiği, bunun için biletlere zam yapılması gerektiği bildirildi.

Mustafa Yıldırımdemir’de halk otobüslerinin çalıştırılması gerektiğini, aksi takdirde belediye otobüslerinin hiçbir zaman zarardan kurtarılamayacağını söyledi.

Tartışmalar sonunda 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere otobüslerde sivillerin 40 liraya, öğrenci ve erlerin 20 liraya taşınması kabul edildi.

Belediye meclisi toplantısına bugün saat 14’ten itibaren devam edilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *