ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yetiştirme yurdundaki çocuklar 24 yaşına kadar yurtlarında kalabilecekler

Yetiştirme yurdundaki çocuklar 24 yaşına kadar yurtlarında kalabilecekler
YAYINLAMA: 14 Mart 2024 / 16.44
GÜNCELLEME: 14 Mart 2024 / 16.44

Yurtta 8 öğretmen yerine 4 öğretmen, 2 hemşire yerine bir hemşire bulunuyor

Nurgün Balcıoğlu

Önceki gün gazetemizde sizlere çocuk yuvasının çalışmalarını anlatarak sorunlarını dile getirmeye çalıştık. Çocuk yuvalarında 12 yaşını dolduran çocukların yetiştirme yurtlarına gönderildiklerini belirttik.

Araştırmalarımıza şehrimizdeki erkek yetiştirme yurdunu ele alarak bir bütünlük kazandırmak istedik.

İlimizin kız yetiştirme yurdu Kilis’te bulunuyor. Erkek yetiştirme yurdunda çoğunluğunu kırsal kesimden gelenlerin oluşturduğu 85 çocuk bulunuyor. 150 ye yakın öğrenci şu anda ilçelerdeki yatılı okullarda bulunuyor. Yaz aylarının da onların da dönmesiyle mevcut 220 ye ulaşıyor.

Personel yetersizliği sorunu burada da karşımıza çıkıyor. 8 öğretmen kadrosu belirlenmiş durumda ancak 20 personelin 4’ü öğretmen. Yine 2 hemşire 1 doktor kadrosu varken 1 hemşire bulunuyor. Sağlık kontrolleri sağlık ocakları, Devlet Hastanesine bazı özel doktorlara da yaptırılabiliyor.

Yurtta sosyal hizmet uzmanı yok. Çocukların tüm sorunlarına 4 öğretmenin yetişmesi beklenemez. Çevreye uyum sağlama konusunda hiçbir çalışma yapılamıyor. Kültür faaliyetleri de oldukça sınırlı.

Yetkililerden vatandaşların yardımlarının özellikle Ramazan aylarında yoğunluk kazandığını öğreniyoruz.

Yurtlardan uygulanan eski yasaya göre 18 yaşını dolduranlar kapı önüne bırakılıyordu. Yeni çıkan bir yasayla çocukların 24 yaşında oluncaya kadar veya yüksek öğrenimlerini tamamlayıncaya kadar yurtlarda barınan bilecekleri söyleniyor.

Yardımsever halkımız kimsesiz çocuklarımıza yapacağı maddi ve manevi yardımın önemini biliyor. Acaba yetkililer personel ve uzman sayılarının yetersiz olduğunu biliyorlar mı?

Dileğimiz yeni yasal düzenlemelerin bir an önce uygulamaya konulması

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *