ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yılın olayı ve yılın adamı belirlendi

Yılın olayı ve yılın adamı belirlendi
YAYINLAMA: 15 Mayıs 2024 / 17.01
GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2024 / 17.01

SABAH okurları seçti:

Yılın olayı: Belediye Başkanı Arpacıoğlu’nun Maaşının düşürülmesi

Yılın adamı: Fehime Güleç, İki okul yaptırdı

Nurgün BALCIOCLU

 İyisi kötüsü, başarıları ve başarısızlıklarıyla bir yıl geride kaldı. Başarılar her zaman olduğu gibi yüceltildi, başarısızlıklar yerildi. Amaç insanlarımıza iyi ve doğrunun yanında, hataları ve başarısızlıkları da göstererek daha iyiye yönelmeyi sağlamaktı. Bu görev her zaman devam etmiştir ve edecektir.

1985 yılına girerken, SABAH gazetesi olarak çeşitli kesim ve mesleklerden vatandaşlarla konuştuk. Amacımız şehrimizde 1984 yılı için yılın adamını ve olayını belirlemekti. Ama istediğimiz sonuca ulaşamadık. Görüştüğümüz yüze yakın vatandaştan pek çoğu, bu konularda görüş belirtemediler. Görüş belirtenler yılın adamı konusunda bir aç isim gösterdiler. Ancak yılın adamı seçilebilecek kadar başarılı ve yararlı bir kimse göremediklerini söyleyenlerin sayısı çoğunluktaydı. Yılın adamı olarak gösterilenler arasında başta orta direk olmak üzere, Kilis belediye başkanı, Fehime Güleç, Vali Abdülkadir Aksu, Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler, Milletvekili Mustafa Taşar ve öğretmen Yıldız Tamtürkgüler bulunuyor.

Yılın olayı konusunda ise vatandaşlarımızın birleştiği iki konu, zehirli buğday ve belediye başkanının maaşının düşürülmesi oldu. Ekonomik ve sosyal alanda, ihracatçılar birliğinin kurulması, spor alanında ise Gaziantepspor'un vergi borcu da yılın olayı olarak değerlendirildi. Sizlere vatandaşlarımızın bu konulardaki görüşlerini aktarıyoruz.

Kemal İzgi (Eczacı): Bence şehrimizde yılın olayı zehirli buğday sanıklarının serbest bırakılmasıdır. Halkın sağlığı söz konusudur. Toplu katliamı göze alan insanların serbest bırakılması gerçekten bir olaydır. Şehrimizde yılın a damı olacak kadar yararlı işler yapan birini göremiyorum. Yeni yılda dilerim belediyemiz yollarımızın bakım ve temizliğine daha fazla özen gösterir. Ayrıca iş hayatımızın canlanması da en büyük isteğimiz.

Sadık Tannverdl (Avukat) Şehrimizde ekonomik ve sosyal açıdan ihracatçılar birliğinin kurulması çok önemli bir olaydır. Politik açıdan belediye başkanının maaşının düşürülmesi, sportif faaliyetler açıdan da balkan voleybol şampiyonasının şehrimizde yapılması ve Eyüp Can'ın Gaziantep'te bir gösteri maçı yapmış olmasıdır. Ben yılın adamı olarak Kilis belediye başkanını göstermek isterim.

Cemalettin Güçdemir (Avukat): Zehirli buğday olayı halk sağlığını tehdit ettiği için yılın olayı sayılabilir. Kilis belediye başkanı da maaşını hibe ederek örnek bir davranışta bulunmuştur.

Mustafa Yılmaz (SODEP ilçe başkanı): Yılın olayı başkanın maaşının düşürülmesi sayılabilir. Gaziantep belediyesi kurulduğundan bu yana ilk defa bir başkanın maaşı düşürüldü. Bana göre yılın adamı da bu pahalılıkta asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan vatandaştır. 1984 yılı içinde Alleben deresi projesinin başlatılmış olması gerekirdi. İktidar partisinde Gaziantepli iki temsilcimiz var. Buna rağmen yatırımları yeterli görmüyorum. Dilerim 1985 yılında şehrimizin konut sorunu bir ölçüde çözümlensin.

Cemal Güneş (Serbest meslek): Gaziantepspor’un vergi borcu ve başkanın maaşının düşürülmesi şehrimizde yılın olaylarıdır. Asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan tüm aile reisleri yılın adamı olmaya layıktır.

Ahmet Körükçü (Mobilyacı): Zehirli buğday konusu bence yılın olayıdır. Yılın Adamı da Fehime Güleç'tir bence. Çünkü iki ilkokul yaptırdı ve milli eğitime yurt binası bağışladı. Yeni yılda şehrimizde bir tıp fakültesi kurulmasını istiyoruz. İlk ve orta dereceli okuların sayısının artırılmasını istiyoruz.

Mehmet Akdemir (SSK Başhekimi): Bence yılın adamı Ali Nadi Ünler'dir Gaziantep mücadelesi kahramanı olan Ünler, bir çok eserler de veriyor. Başkanın maaşının düşürülmesi ve zehirli buğday olayı da yılın olaylarıdır.

Necmi Baran: Bence yılın olayı olabilecek bir olay olmadı. Yılın adamı olarakta Fehime Güleç'i gösteriyorum. İki ilkokul yaptırdı. Eğitime büyük bir katkıdır bu bence.

Adil Dai (Yazar): ANAP'taki iç çekişmeler bütün yıl boyunca gündemde oldu. Yılın olayı olarak belirtebilirim. Yine Gaziantep'te en çok konuşulan iki isim Taşar ve Dinçerler oldu. Bence yılın adamları bunlardır.

Sabri Yakar: Öğretmen Yıldız Tamtürkgüler yılın adamıdır. 25 Aralık törenlerinde en üstün başarıya bu öğretmenin öğrencileri sahipti. Zehirli buğday olayı da ekonomimize yaptığı büyük kayıplar nedeniyle yılın olayı oldu.

Mehmet Man (İlkokul Müdürü) Bence yılın olayı başkanın maaşının düşürülmesidir. Yılın adamı da orta direkte vatandaşlarımızdır.

Nüfus Müdürü: Zehirli buğday ve Anneler derneğinin fakir öğrencileri giydirme çalışmaları yılın olaylarıdır.

Ahmet Aydeniz (Avukat): Başkanın maaşının düşürülmesi ve Emin Kılıçkale gibi Türk müziğinin çok değerli bir simasının ölümü yılın olayıdır.

Celal Doğan (Avukat): Belediyedeki kargaşa bence bütün yıl boyunca devam ettiği için yılın olayıdır.

Fatih Bilen (Ayakkabıcı): Zehirli buğday olayının sanıklarının serbest bırakılması yılın önemli olayıdır.

Trafik Şube Müdürü: Gazetelerde adının çok duyulması ne deniyle belediye başkanımızı yılın adamı olarak görüyorum. Çok sansasyon yarattığı için zehirli buğday olayı da yılın olayıdır.

Mesut Ölçal (Ticaret Odası sekreteri): Okul yaptırma seferberliğini yılın olayı olarak değerlendirebiliriz.

Ökkeş Leblebicioğlu (İhracatçı İthalatçı): Zehirli buğday olayını yılın olayı olarak değerlendiriyorum.

Saip Konukoğlu (Otobüs firması sahibi): Yılın olayı belediye başkanının maaşının düşürülmesidir.

Hulusi Kalender (Yüksek Matematik Mühendisi): Belediye başkanının maaşının düşürülmesi bir hizipçilik olduğu için yılın olayıdır. Yılın adamı Gaziantep'in her konuda sorunlarıma eğildiği için Vehbi Dinçerler’dir. Gelecek yıl için beklentim her kademede iyi yöneticilerin gelmesidir.

Orhan Arun (İhracatçı): Zehirli buğday olayı yılın olayıdır. Yılın adamı olabilecek birini göremiyorum.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir okuyucumuz da Gaziantep'te yılın olayını şöyle belirtti: «Belediye başkanının maaşının indirilmesi, hele belediye başkanının çalışmamasından ötürü maaşının düşürülmesi çok önemli bir olaydır. Belediye Meclisini kutlamak gerekir. Eğer Gaziantep halkı bu yöntemi benimserse, bundan sonraki belediye başkanlarına da yön vermiş olacaklardır. Öyle ya, 500 bin nüfuslu, Türkiye'nin 6.ncı ili Gaziantep'in belediye başkanlığına talip olmak için bundan sonra emekli öğretmen olmanın yeterli olmadığını, herkese talebem diye el öptürmenin şehre bir fayda sağlamayacağını Gaziantep halkı belirlemiş oluyor. Gaziantep belediye meclisi, belediye başkanının maaşını düşürmekle belediye başkanlarına bir ihtarda bulunmuş oluyor. Yani demek istiyor ki, Gaziantep halkının seçtiği belediye meclisi bir okul sınıfı değildir. Oradaki meclis üyelerine «oğlum» diye hitap etmesi Arpacıoğlu'nun bu yere ne derece layık olduğu veya belediye başkanında bulunması gerekli niteliklerin hangisine sahip olduğunu gösteriyor. Gaziantep belediye başkanlığı şerefli bir hizmet yeridir. Görgülü kimselerin gelmesi gereken bir yerdir. Üzülerek söylemek isterim, Ömer Arpacıoğlu'nun ne görgüsü ne bilgisi Gaziantep Belediye başkanlığı için yeterli görünmemektedir. Belki aykırı görülebilir ama, ben Ömer Arpacıoğlu'nu öğretmenliğinden tanırım. Bildiğim kadarı ile Arpacıoğlu'nun karakteri şu davranışı gerektirir: Yapamayacağı, baş gelemeyeceği işi şerefle bırakmak. Bana göre Ömer Arpacıoğlu'nun hergün istifası beklenebilir. Tabii politika kendisini değiştirmedi, koltuk kendisini yutarcasına içine almadı ise..

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *