ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Yoğun bir program var...”

“Yoğun bir program var...”
YAYINLAMA: 30 Haziran 2024 / 17.05
GÜNCELLEME: 30 Haziran 2024 / 17.05

Aykut TUZCU Washington’dan bildiriyor:

“Yoğun bir program var...”

Washington, inanılmayacak kadar soğuk... Bir telefon konuşması bizim paramızla 20 bin lira tutuyor. İki aylık gezi programı bir aya sığdırıldığı için 6-7 saatten fazla uykuya bile müsaade edilmiyor.

Amerikan hükümetinin davetlisi olarak Washington’a giden gazetemiz sahibi ve Gaziyurt kuruluşları yöneticisi Aykut Tuzcu, Amerika’dan ilk haberleri dün telefonla verdi.

“Tüm okurlarımıza Amerika'dan selamlar ve sevgiler” diye konuşmasına başlayan Aykut Tuzcu şunları söyledi: “Şimdi burada saat 24... (Türkiye'de sabah saat 7 idi). Washington inanılmayacak kadar soğuk. Burada telefon ücretleri bir hayli yüksek. Daha önceki telefon konuşmalarıma göre, bu seferki telefon parası bizim paramızla 20 bin lirayı bulacak herhalde. “Bugün Beyaz Saray’da randevu var. Sabah saat 6 da hareket edilecek. Beyaz Saray’a gidiş, otomobille 2 saat sürüyor. Beni özel otomobille gezdiriyorlar. Lüks bir otelde kalıyorum. Beyaz Saray’dan sonra Washington gazetecileri ile randevu var. Yoğun bir gezi programı tatbik ediliyor. Bunun nedeni şudur: Memleketlerinin gelecekteki liderleri programına çağrılan kimseler aslında iki ay süre ile gezdiriliyor. Ben, Gaziantep’teki işlerim dolayısı ile ancak bir ay kalabileceğimi bildirdiğim için, iki aylık programı bir aya sığdırmaya çalışmışlar. Bu bakımdan, uyku için ancak 6-7 saat bırakmışlar. Fazlası için müsaade edilmiyor. Hemen uyandırıyorlar. Buradaki pahalılığa da bir misal olarak şu küçük alış verişimi söyleyeyim: Soğuktan yüzüm ve dudaklarım çatlamasın diye küçük boy bir krem aldım. Bunun yanında küçük bir diş macunu ve bir de yine en küçüğünden bir diş fırçası aldım. Bu küçücük üç parça eşya bizim paramızla 7 bin lira tuttu. Bugünlük bu kadar, 6 Mart’ta buradan ayrılıyorum. Bundan sonra size telefon etmek için bile vakit bulacağımı sanmıyorum. Gördüklerimi, konuştuklarımı ancak Türkiye’ye döndükten sonra yazabileceğim.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *