ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yüksek kaliteli kömür satışı başlıyor

Yüksek kaliteli kömür satışı başlıyor
YAYINLAMA: 22 Temmuz 2024 / 12.34
GÜNCELLEME: 22 Temmuz 2024 / 12.34

Başkan gitti, belediyeden haber gelmeye başladı

Tonu 16 bin liradan satılacak kümüsün ithal malı ve çok kaliteli olduğu bildiriliyor

Kışın bütün şiddetiyle devam ettiği şu günlerde Belediyenin odun ve kömür stokunu tespit ettik. Yeterince bulunduğu ifade edildi. Yurt dışından getirilen kaliteli kömürün de satışına yarından itibaren başlanacağı Belediye Başkan Vekili Muharrem Özsöyler tarafından bildirildi.

Edinilen bilgilere göre belediye stoklarında halen 1500 ton odun, 900 ton Germik ve 500 ton da Seyit Ömer kömürü bulunuyor. Daha önce getirilen 2700 ton ithal kömürü satılarak bitirildi. Kaliteli kömüre büyük ilgi gösterildi.

İthal kömürünün tonunun 16 bin lira olması ve kaliteli bulunması ilgiyi daha da artırdı. Başkan vekili Muharrem Özsöyler şehrimize üç bin ton ithal kömürünün yeniden tahsis edildiğini, çarşamba günü İskenderun'dan getirilerek satışına başlanacağını, bunun da tonunun 16 bin liradan satılacağını söyledi.

1984-85 kış sezonu için ilimiz ve ilçelerine Zonguldak Taşkömüründen 9 bin ton. Bingöl Karlıova kömüründen on bin ton, Konya Ilgın kömüründen 25 bin ton, Bolu Göynük kömüründen 20 bin ton Şırnak kömüründen 4 bin ton, ithal kömüründen on bin ton, Seyit Ömer kömüründen 2 bin ton kömür getirildi.

Toplam 80 bin ton kömür ihtiyaç sahiplerine verildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *