ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Yurdumuzun enerji sorununu çözümledik”

“Yurdumuzun enerji sorununu çözümledik”
YAYINLAMA: 13 Şubat 2024 / 15.06
GÜNCELLEME: 13 Şubat 2024 / 15.30

Başbakan Özal: “Gaziantep’in sorunlarını biliyoruz, halledeceğiz”

Başbakan Turgut Özal dün saat 13’te karayoluyla Adana üzerinden şehrimize geldi. Yol boyunca yerleşim merkezlerinde kurbanlar kesilerek karşılanan Başbakan Özal saat 12’de yapması beklenen konuşmasını ancak saat 14’de vilayet önünden yaptı.

Özal bir süre vilayette dinlenerek Vali Abdülkadir Aksu’dan ilimizin sorunlarını dinledi.

Binlerce kişinin vilayet önünden izlediği konuşmasında Başbakan Turgut Özal şunları söyledi: “10 aydır iş başındayız ve arı gibi çalışıyoruz. Memleketin en önemli sorunlarından birisi konuttur. Bu soruna el attık, kısa sürede çözümleyeceğiz. Şimdiye kadar lüks mallar yurdumuza kaçak olarak giriyordu. Bunu yasallaştırarak hazineye gelir sağladık. Konut fonunda 50 milyar lira birikti. Bunun 30 milyarı yarım kalmış konut kooperatiflerine verildi. Bu yüzden inşaat sektörü canlandı. Bu daha işin başlangıcı. İnşaat sektörü kısa sürede canlanacaktır. Gecekondu sorununu çözdük. Ruhsatsız yapılar hal yoluna giriyor. Tarımın en önemli problemi su. Bizim sloganımız ise memleketin toprağına su getirmek. Sulanmadık tarla kalmayacak bütün yurt yemyeşil olacak.

Büyük sorunlarımızdan biri de işsizlik. Memleketi kalkındıralım ki işsizlik sorununu çözmüş olalım. Bu sorunun çözümlenmesi için zaman gerekir. Hayalci olmayacağız. 10 ayda kalkınma hızını yükselttik. İhracat süratle gelişiyor. Bu işin nasıl yapılacağını biliyoruz. Arap ülkelerine bol ihracat yapıyoruz. Ürünlerimiz Arap yarımadasına dağılmıştır.

Türkiye kredi imkanları artan bir ülke haline gelmiştir. Yabancı ülkeler bize kredi vermek için ayağımıza kadar gelmektedir. Türkiye hazinesi güçlü, borçlarını muntazam ödeyen itibarlı bir ülke haline gelmiştir. Türkiye ilerledikçe önüne taş koymak isteyenler çoğalmıştır. Biz akıllı bir milletiz o taşları kolaylıkla atlayarak geçeriz.

Yanımızda savaş devam ediyor. Bütün dikkatler buraya çekilmiştir. Güneydoğu'daki hadiselerle halkımızı heyecanlandırmak istiyorlar. Hadiselere hakimiz. Abartıp onların ekmeklerine yağ sürmeyelim. Biz bu memleketin çocuklarına iyi istikbal vermeye azmettik. Çalışkan bir milletimiz var. Türkiye Ortadoğu’nun en istikrarlı ülkesidir. Bunun devamını sağlamanın tek yolu birlik ve beraberliktir. Türkiye'de elektrik sıkıntısı kalmamıştır. Enerji sorununu çözümlemek üzereyiz. Bütün gücümüzü halktan alıyoruz. Bunun içinde başarılı olacağız.

Gaziantep'in sorunlarını biliyoruz. Fıstık ihraç sorununu halledeceğiz. Küçük sanayiyi geliştirme programımız içindedir”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *